Alpha, ΟΤΕ σέρνουν χαμηλότερα το ΧΑΑ

Alpha και ΟΤΕ οδηγούν χαμηλότερα την αγορά, ενώ ελάχιστες είναι οι μέχρι στιγμής θετικές εξαιρέσεις, οι οποίες αφορούν μετοχές εταιριών με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα στο εξάμηνο. Οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει προβληματική ως προς την συμπεριφορά του Δείκτη η αγορά, με το μόνο μέχρι στιγμής ενθαρρυντικό στοιχείο την ασθενική προσπάθεια αυτονόμησης ορισμένων εταιριών.

Τεχνικά, φαίνεται ότι ο Δείκτης, και ο FTSE 20 οδηγούνται προς την κάλυψη τεχνικών ”κενών” που έχουν διαμορφωθεί πέριξ των 2.100 και 1.065 μονάδων αντίστοιχα. Από τη μέχρι στιγμής συμπεριφορά τους, φαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ, και δευτερευόντως στην Alpha.

Μπορεί οι πωλητές στον Οργανισμό να είναι προσεκτικοί, καθώς θετική έκθεση έχουν δημοσιοποιήσει δύο ξένοι οίκοι, και αρνητική τέσσερις, η τιμή της μετοχής όμως υποχωρεί προς τα 14 ευρώ.

Ανάλογη εικόνα εμφανίζει και η μετοχή της Alpha, που μετά τη διάσπαση της πρώτης ”στήριξης” (14,7 ευρώ) προσεγγίζεται η αμέσως επόμενη πέριξ των 14,2 ευρώ. Eurobank και Εθνική, με μικρότερη βέβαια πίεση απλά συμπληρώνουν την εικόνα. Αναμφίβολα, την καλύτερη συμπεριφορά επιδεικνύουν οι ΔΕΗ, Τιτάν, ΕΛΤΕΧ, Vodafone.

Το ενθαρρυντικό είναι όμως πως μετοχές εταιριών με σχετικά καλά αποτελέσματα στο εξάμηνο, προσπαθούν ή και καταφέρνουν να αντιδράσουν.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Καλπίνη, της Elmec, της Σιδενόρ, Ντιονίκ, Γρηγόρη, Betanet, Eurodrip και λίγων ακόμη ανάλογων περιπτώσεων. Αυτό που μένει για τη συνέχεια, είναι η επιβεβαίωση (ή όχι) της τεχνικότητας της αγοράς, το ενδεχόμενο δηλαδή να κινηθεί προς τις 2.100 μονάδες –και χαμηλότερα προς τις 2.090 μονάδες- ο Δείκτης (με τον FTSE 20 προς τις 1.065).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v