Θα λείψει ο... γάτος τη Δευτέρα

Με τα του οίκου τους θα ασχοληθούν οι αγορές τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης και της Σοφοκλέους, καθώς η Wall θα παραμείνει κλειστή. Πλέον το ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά επικεντρώνεται στις εταιρίες με θετικά εξάμηνα, αλλά και σε αυτές με χαμηλή διασπορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκλεισε στο σύνολο του ο αέρας, θα είναι κλειστή τη Δευτέρα η Νέα Υόρκη, μπορεί να γίνει μια καινούργια αρχή και στη Σοφοκλέους.

Παρά τη σημαντική πίεση που δέχτηκε η μετοχή του ΟΤΕ, το γεγονός είναι, ότι η μεγάλη προσφορά απορροφήθηκε και η τιμή αντέδρασε προς τα 14,48 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης από τα χαμηλά των 946 μονάδων περιόρισε προς τις 957 μονάδες, οριακά, τις απώλειες του.

Αντίθετα, η ένταση των πωλήσεων στη μετοχή της Εθνικής, οδήγησε τον τίτλο στα 18,86 ευρώ, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος δείκτης να κλείσει στις 3.424 μονάδες, κοντά στη χαμηλή των 3.415 μονάδων.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή, είναι πως μετοχές εταιριών με θετικά αποτελέσματα εξαμήνου, αργά ή γρήγορα, προσελκύουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Όπως επίσης και μετοχές εταιριών με χαμηλή διασπορά και ελεγχόμενη προσφορά που θα συνεχίσουν να αποτελούν την κύρια... απασχόληση, των κάθε λογής επενδυτικών σχημάτων.

Είναι εφικτή η αντίδραση του Δείκτη από τις 2.115 μονάδες, προς τις 2.155 μονάδες, ενδεχόμενο που θα ενεργοποιούσε και πάλι την ανοδική τάση, τόσο σε επίπεδο Δείκτη, όσο και επιμέρους μετοχών (Εθνική από τα 18,8, Alpha, από τα 14,7, ΟΤΕ από τα 14,4 ευρώ).

Σημ: Την Παρασκευή, αργά το απόγευμα, επέλεξε η διοίκηση της ΕΧΑΕ να ανακοινώσει τα αποτελέσματα, τις ζημιές δηλαδή του α’ εξαμήνου 2002. Σύμφωνα με αυτά, οι ζημιές ανήλθαν σε 6,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 11,1 εκατ. ευρώ το α’ περσινό εξάμηνο.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 30%, στα 25,7 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, αυξάνονται τα έξοδα, οι λειτουργικές δαπάνες και λοιπά έξοδα ταξιδιών, μετεγκατάστασης κτιρίων και συναφών ενεργειών προβολής...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v