Ο ΟΤΕ παρασύρει χαμηλότερα το ΧΑΑ

Μόνη της, κόντρα στο ρεύμα, η ΔΕΗ επιχειρεί το ακατόρθωτο, καθώς ο FTSE 20 λυγίζει κάτω από το βάρος των πωλήσεων σε ΟΤΕ, και προκαλώντας τους shortάκηδες να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων σε βαριά χαρτιά υποχωρούν σταδιακά και αρκετές μετοχές από όσες εμφάνιζαν μέχρι τις 13.30 κέρδη. Έχουν περιοριστεί βέβαια, κάπως οι πωλήσεις στον ΟΤΕ (450.000 τεμάχια τις πρώτες δυόμισι ώρες), αλλά η τιμή παραμένει χαμηλή στα 14,3 ευρώ με απώλειες που φτάνουν το –1,5%.

Θα ήταν παράλογο να υποστηριχθεί, πως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συνεδρίαση όπως η σημερινή, μπορεί να κρατηθεί αυτόνομα η μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Τουλάχιστον ισορροπεί προς τα 14,8 ευρώ η μετοχή της Alpha, παραμένει υψηλότερα των 19 ευρώ η τιμή της Εθνικής, ενώ στα 13,18 ευρώ (-1,3%) έχει διαμορφωθεί χαμηλότερα η τιμή της Eurobank.

Είναι προφανές πως ορισμένοι γνωρίζοντας το ”βάθος” των εντολών πώλησης στη μετοχή του Οργανισμού, που κατά μείζονα λόγο προέρχεται από ξένους διαχειριστές, σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή γι’ αυτούς συγκυρία. Χρήζουν μιας δεύτερης ματιάς τα Συμβόλαια που έχουν ανοιχθεί short τόσο στον FTSE 20, όσο και στη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v