Αφορμές τεχνικής αντίδρασης στο ΧΑΑ

Έστω και βραχυπρόθεσμα, βελτιωμένο το κλίμα σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη, θα μπορούσε να σταθεί αφορμή και για ενδεχόμενη αντίδραση στη Σοφοκλέους. Ούτως ή άλλως, οι βασικοί δείκτες, κυρίως ο FTSE 20 κινούνται στο όριο των στηρίξεών τους, με τον 20άρη να υπολείπεται ελάχιστα των 1.065 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έστω και βραχυπρόθεσμα, βελτιωμένο το κλίμα σε Ν. Υόρκη και Ευρώπη, θα μπορούσε να σταθεί αφορμή και για ενδεχόμενη αντίδραση στη Σοφοκλέους.

Ούτως ή άλλως, οι βασικοί δείκτες, κυρίως ο FTSE 20 κινούνται στο όριο των στηρίξεών τους, με τον 20άρη να υπολείπεται ελάχιστα των 1.065 μονάδων. Τεχνικές λεπτομέρειες, που προφανώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά όσων θεσμικών ρευστοποιούν τις τελευταίες ημέρες θέσεις τους σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Επειδή οι περισσότερες από αυτές τις μετοχές μετά την πρόσφατη σημαντική υποχώρηση βρίσκονται σε διακύμανση σε επίσης οριακά επίπεδα, το ενδεχόμενο μιας καθαρά τεχνικής αντίδρασης είναι αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Θα μπορούσε κατά συνέπεια, να είναι αποδοτική σήμερα μια προσπάθεια αντίδρασης της 3E και πάλι υψηλότερα των 16 ευρώ, του Τιτάνα προς τα 38,2, της ΔΕΗ και πάλι προς τα 15, της Cosmote προς τα 10 ευρώ.

Από πλευράς τραπεζών, σαφώς καλύτερη η εικόνα της Alpha έναντι της Εθνικής, σαφώς υψηλότερα η μέση τιμή κτήσης του περίπου 3,2% της Eurobank που προχωρά και πάλι σε αγορά ιδίων μετοχών, ενώ το ζητούμενο από τις συμμετοχές του 20άρη, είναι η επιβεβαίωση ή όχι της τεχνικής συμπεριφοράς που εμφανίζει η μετοχή της Ιντρακόμ.

Σαφώς και υπάρχει κλίμα για να κινηθεί σήμερα η αγορά, όπως και αφορμές άλλωστε, μετά την επιτυχή έκβαση της διένεξης μεταξύ Ολυμπιακής Τεχνικής – Πόρτο Καρράς, της πρότασης από την Everest για την απόκτηση του 58% της Olympic Catering και η ενεργότατη παρουσία των ”γνωστών αγνώστων” που φαίνεται ότι χθες ασχολήθηκαν με την… υψηλή τεχνολογία.

Το καλύτερο δυνατό για σήμερα κλείσιμο, θα ήταν αυτό που θα κρατούσε τον Δείκτη στο εύρος 2.085 – 2.120 μονάδων, τον δε FTSE 20 μεταξύ 1.065 – 1.072 μονάδων. Σαφώς και έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις, σήμερα, από τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα που αν μη τι άλλο τις τελευταίες ημέρες κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v