Κάποιοι προσπαθούν... στα ”μεσαία”

Είχε ξεκαθαριστεί από την αρχή, πως για να κρατηθούν εντός παιδιάς τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα στα ”μεσαία χαρτιά” θα χρειαζόταν η ανοχή, αν μη τι άλλο, ορισμένων μετοχών του FTSE 20. Πιθανόν ορισμένοι εγχώριοι θεσμικοί να είναι αντίθετοι με αυτήν την προσπάθεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η προβληματική συμπεριφορά του FTSE 20 καθιστά ακόμη πιο επιφυλακτικούς όσους κατά παράδοση δραστηριοποιούνται στα μεσαία.

Η πίεση, που ασκείται σε επιμέρους τίτλους εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης, εκτός του ότι οδηγεί χαμηλότερα τον συγκεκριμένο δείκτη, ενισχύει ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο ”θεσμικών ρευστοποιήσεων λόγω εννεαμήνου”.

Οι εκτιμήσεις επιμένουν, καθώς τις τελευταίες μία δύο ημέρες φαίνεται να προβληματίζει η μετοχή της ΔΕΗ, συνεχίζονται οι πωλήσεις στον Τιτάνα, κινείται χαμηλότερα η τιμή των ΕΛΠΕ, δεν έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση του Αλουμινίου της Ελλάδος.

Κατά συνέπεια η οριακή διακύμανση των Alpha, Εθνικής δεν μπορεί να στηρίξει μέχρι το τέλος της συνεδρίασης τον δείκτη υψηλότερα των 1.072 μονάδων, προϋπόθεση απαραίτητη για να συντηρηθεί το ”παιχνίδι στα μεσαιομικρά”.

Το ενθαρρυντικό είναι πως ενισχύεται η εκτίμηση όσων υποστηρίζουν ότι ολοκληρώθηκε η ρευστοποίηση ”θεσμικού πακέτου” στην 3E. Στον αντίποδα όμως, καταγράφεται νέα χαμηλή τιμή για τη μετοχή της Εμπορικής, του Αλουμινίου της Ελλάδος, και ορισμένων ακόμη μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες συντήρησης της ”ασθενούς φλόγας” που κρατά μέσω της περιφέρειας, κάπως ζεστή την αγορά, συνεχίζεται. Βέβαια, λόγω δυναμικότητας, τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχήματα, χρειάζονται τη στήριξη – συνδρομή του FTSE 20, προκειμένου να παραμείνει αξιοπρεπής η εμπορευσιμότητα και διακυμανσιμότητα κάποιων, έστω λίγων, μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v