Μάχες εντυπώσεων, χωρίς να αποκλείεται έκπληξη

Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις η τεχνική αντίδραση του DAX και του FTSE 100 να προσφέρει το θετικό άλλοθι για την συντήρηση της ασθενούς ανοδικής τάσης της Σοφοκλέους προς τις 2.120 και στη συνέχεια 2.150 μονάδες. Στο προσκήνιο μετοχές με υψηλή εμπορευσιμότητα και χαμηλό ρίσκο εγκλωβισμού.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μπορεί να αποτελέσει, πάντα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σύμμαχο της Σοφοκλέους η αντίδραση της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου. Αυτό βεβαίως δεν αναιρεί την επιφυλακτικότητα των εγχώριων επενδυτών, όπως αυτή αποτυπώνεται μέχρι στιγμής στις συναλλαγές συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Από πλευράς τραπεζών ξεχωρίζει η υψηλή εμπορευσιμότητα, υπερτριπλάσια της μέσης καθημερινής, στη μετοχή της Πειραιώς και σε εύρος τιμών 6,82 – 6,88 ευρώ. Ήπιες μέχρι στιγμής συναλλαγές σε Alpha, στο εύρος των 14,52 – 14,58 ευρώ, στην Εθνική (18,78 – 18,86 ευρώ) και Eurobank (13,08 – 13,14 ευρώ).

Μάλλον σταθεροποιητική εικόνα για τις τρεις μετοχές εταιριών τηλεπικοινωνιών, με τη Vodafone να αντιδρά και πάλι προς τα 5 ευρώ. Πρέπει να ολοκληρώνεται η ρευστοποίηση του θεσμικού στη μετοχή της 3E, στη χαμηλή τιμή των 15,8 ευρώ, η ταλαιπωρία της Ιντρακόμ πέριξ των 7,5 ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι τοποθετήσεις από τα 10,4 ευρώ στον ΟΠΑΠ.

Επειδή το πιθανότερο είναι να συντηρηθεί, για τη συνέχεια, μια ασθενής ανοδική αντίδραση (απότοκο της χθεσινής συντονισμένης προσπάθειας) θα πρέπει να προσεχθούν περισσότερο μετοχές με υψηλή εμπορευσιμότητα, κυρίως από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς κυρίως αυτές μπορούν να προσδώσουν ρευστότητα και κάποια μικρά κέρδη.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Τεχνικής Ολυμπιακής, οι αυξημένες συναλλαγές δείχνουν πως εκτός από τεχνικά χαρακτηριστικά, η αντίδραση ενδέχεται να εμπεριέχει και επιχειρηματικό παρασκήνιο. Ας μη διαφεύγει της προσοχής μας πως για μία ακόμη συνεδρίαση παραμένει ενεργός ο κλάδος των Ξενοδοχείων, με παράλληλη αύξηση της εμπορευσιμότητας, για εταιρίες αξιοποίησης ακινήτων θυγατρικές τραπεζικών ομίλων (Εθνική Ακινήτων, Αστικά Ακίνητα).

Στα υπόψιν η νέα υψηλή τιμή της Λάμψα, το καλό ντεμπούτο της Hitech, όπως και ο τζίρος σε μετοχές εταιριών όπως οι Axon, Μοχλός, Rainbow, Κλωνατέξ (ΠΟ), Νάουσα, ΚΡΕΚΑ, Elmec, Space, Χάλυψ, Flexopack.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v