Σοφοκλέους: Όλοι μαζί, πιο αποτελεσματικοί

Κάτι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει στην αγορά μας, να καταλαγιάσει επιτέλους κάπου η χιονοστιβάδα που απειλεί να συμπαρασύρει αθώους και ενόχους στο διάβα της. Οι ενδείξεις της πρώτης ώρα άλλωστε είναι ενθαρρυντικές με τη στήριξη και κάποιων πρώτων θετικών εκθέσεων για μετοχές όπως η Chipita.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κάτι φαίνεται ότι μπορεί να γίνει, να κάτσει επιτέλους κάπου η χιονοστιβάδα που απειλεί να συμπαρασύρει αθώους και ενόχους στο διάβα της. Οι ενδείξεις της πρώτης ώρας είναι ενθαρρυντικές.

Με την στήριξη και κάποιων πρώτων θετικών εκθέσεων (για παράδειγμα της UBS για την Chipita) επιχειρείται η συγκράτηση – σταθεροποίηση κυρίως μετοχών εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Προς τις 1.057 μονάδες ο FTSE 20, δικαιώνει μέχρι στιγμής όσους έχουν βγει ”αγοραστές”, οδηγώντας και τον Γενικό προς τις 2.075 – 2.080 μονάδες.

Αργά αλλά σταθερά βγαίνουν υψηλότερα αγοραστές σε τραπεζικούς τίτλους, τον ΟΤΕ, μετοχές βιομηχανικών εταιριών και ισχυρών ομίλων. Περισσότερες και οι μετοχές με κέρδη, ενώ θα πρέπει να καταγραφεί η αντίδραση των Κεραμείων Αλλατίνη, του Ζήνωνα, Chipita, Hitech, Ιντρακόμ, Olympic Catering, ΔΟΛ κ.α.

Το ζητούμενο για την επόμενη ώρα, είναι η συντήρηση των αγοραστών για παράδειγμα στη μετοχή της Εθνικής προς τα 18,5 ευρώ, της Eurobank υψηλότερα των 13, της Alpha των 14,5 ευρώ, του ΟΤΕ προς τα 14 ευρώ, της ΔΕΗ προς τα 15 και βεβαίως της Ιντρακόμ προς τα 7,20 ευρώ.

Από τη συμπεριφορά ειδικότερα της τελευταίας, διαμορφώνεται κλίμα θετικότερο για τη συνέχεια. Θα σταθούμε για μία ακόμη φορά – συνεδρίαση, αλληλέγγυοι στην προσπάθεια που καταβάλλουν και σήμερα τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα. Είτε θέλουμε είτε όχι να το παραδεχτούμε έβαλαν πλάτη σε πραγματικά δύσκολες – κρίσιμες για τη Σοφοκλέους συνεδριάσεις, πήραν τα ρίσκα τους, κάτι κέρδισαν, περισσότερα όμως πρόσφεραν σε ό,τι αφορά στην διατήρηση του ”ακμαιότερου ηθικού” αρκετών από εμάς.

Να κλείσει σήμερα η αγορά στο εύρος 2.075 – 2.085, να κερδισθούν δύο – τρεις ακόμη κρίσιμες μάχες, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v