”Βαρίδια” ο FT 20 και η Ευρώπη

Το αρνητικό κλίμα στις ευρωπαϊκες αγορές δημιουργεί πιέσεις και στη Σοφοκλέους και ειδικότερα στο FT 20 με την Εθνική να βρίσκεται στα 18 ευρώ και τον ΟΤΕ κάτω από τα 14. Φαίνεται πως κερδίζουν όσοι ”πούλησαν” τον FTSE 20 στα υψηλά των 1.069 μονάδων, προσβλέποντας σε υποχώρηση του συγκεκριμένου δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κερδίζουν από τη μέχρι στιγμής επιλογή τους, όσοι ”πούλησαν” τον FTSE 20 στα υψηλά των 1.069 μονάδων προσβλέποντας σε υποχώρηση του συγκεκριμένου δείκτη.

Διαπιστωμένο άλλωστε το πρόβλημα, που βασανίζει, συγκεκριμένες μετοχές του 20άρη, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο αυτό το ”κομμάτι” της αγοράς. Χαμηλότερα και των 14 ευρώ η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ, καθώς οι ”τρύπες” σε Ρουμανία και Αρμενία φαίνεται να κλείνουν με αμφισβητούμενο όμως το κόστος και τη χρονική διάρκεια του προβλήματος.

Στη βάση των 18 ευρώ και η μετοχή της Εθνικής, ενώ οριακά υψηλότερα των 7 ευρώ η Ιντρακόμ, επιταχύνει τις προαποφασισμένες πωλήσεις θεσμικών. Είναι χαρακτηριστικό πως από τις μετοχές του FTSE 20 μόλις η 3E κρατά τα 15,9 ευρώ, η δε Panafon τα 4,88 ευρώ.

Η μόνη κερδοφόρα εξαίρεση, είναι του Τιτάνα, που και εκεί γίνεται μάχη να κρατηθούν τα 38 ευρώ. Το πόσο πολύ έχει βαρύνει το κλίμα στη συγκεκριμένη κατηγορία μετοχών φαίνεται και από την αδυναμία της μετοχής της Eurobank να αντιδράσει παρά την πρόσφατη δέσμευση της διοίκησης να προχωρήσει σε αγορά ιδίων μετοχών.

Υποχώρηση με χαμηλό τζίρο (περί τα 35 εκατ. ευρώ στις πρώτες δυόμισι ώρες) σε μια συνεδρίαση που δεν προσφέρει και πολλές δυνατότητες διαφυγής για τους εγκλωβισμένους στα ”βαριά”.

”Χτυπούν τα τύμπανα”, είναι άλλωστε οι πρώτοι τίτλοι και ελληνικών καναλιών, μετά ορισμένα αμερικανικά, που αναφέρονται στην κρίση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ –Ιράκ. Το ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες ελάχιστοι και περισσότερο ο ένας συγκεκριμένος και γνωστός, επιμένει να κινεί μετοχές και ρευστότητα, είναι από μόνο του άξιο αναφοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v