Εισαγόμενη άνοδος στη Σοφοκλέους

Τα θετικά νέα για τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αλλά και από τα αποτελέσματα της Intel, εδραίωσαν το θετικό κλίμα στις ευρωαγορές και επέτρεψαν στις δυνάμεις της... ανόδου στο ΧΑΑ να επιτύχουν το θετικό κλείσιμο του δείκτη προς την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, με επίκεντρο τις τράπεζες και τον ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι πρώτες αχνές έστω, πλην όμως θετικές ενδείξεις... ξεπρόβαλλαν προς το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας.

Οι συναλλαγές των 82 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουν τη μάχη που δόθηκε από την αρχή μέχρι και το τέλος, να κλείσει ο Δείκτης με κέρδη ( +0,14%) στις 2.066,84 μονάδες.

Αφορμή στάθηκε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Eurobank από τη Moody’s, κάτι που συνέβαλλε στην αναστροφή της τάσης και των μετοχών της Εθνικής, Αlpha και Εμπορικής.

Από την εξέλιξη αυτή προκύπτουν και τα κέρδη για το τραπεζικό δείκτη, με τη συνδρομή του οποίου, ο FTSE 20 έκλεισε στις 1.055 μονάδες. Απαραίτητη ήταν βέβαια και η στήριξη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, με τη μετοχή του ΟΤΕ στα 13,72 ευρώ, της Panafon στα 4,94 ευρώ, παρά την ισχυρή πίεση στο τίτλο της Cosmote (-2,72% στα 9,3 ευρώ).

Μέταλλα κλωστοϋφαντουργικές, πληροφορική και διυλιστήρια έκλεισαν με μικρά κέρδη.

Για πολλοστή φορά η ”μεσαία- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση” και όσα ”επενδυτικά σχήματα” δραστηριοποιούνται σ’ αυτό το χώρο, τήρησαν... την άτυπη συμφωνία- ανακωχή, που είχαν συνάψει τη περασμένη βδομάδα.

Το σημαντικό για σήμερα, είναι ΄΄ότι κερδήθηκε μία μάχη”, κρατήθηκε έστω ” με νύχια και με δόντια” η στήριξη των 2.055 μονάδων.

Που προσβλέπει τώρα η Σοφοκλέους και όσοι συνέδραμαν στη σημερινή προσπάθεια... για την άμβλυνση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, τις πρώτες θετικές ενδείξεις που έδωσαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής οι ευρωπαϊκές αγορές και η Νέα Υόρκη με αφορμή την ανακοίνωση θετικού για την οικονομία Δείκτη Ανεργίας;

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Πετζετάκις (κοινές), Nestos, Info – Quest, Βιοχάλκο, Πουλιάδης, ΓΕΚ, Παντεχνική, Νηρεύς, ΔΙΕΚΑΤ και Σαραντόπουλος.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Nestos, Info – Quest, Αγροτική Ασφαλιστική, Σωληνουργία Κορίνθου, Ναυτεμπορική, Σελόντα, Αγροτική Ζωής, Ελγέκα, Microland και Αγροτική Τράπεζα.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 82 εκατ. ευρώ (-1,20% συγκριτικά με τη συνεδρίαση της Πέμπτης) εκ των οποίων τα 5,91 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκαν δύο πακέτα (186.950, 115.000 τεμαχίων) του Άκτωρα στην τιμή των 5,26 ευρώ έκαστο, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Eurobank στην τιμή των 12,98 ευρώ και ένα πακέτο 250.000 τεμαχίων του Μπαλάφα στην τιμή των 3,16 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης δύο πακέτα 50.000 τεμαχίων έκαστο του ΟΤΕ στην τιμή των 13,68 και 13,70 ευρώ και δύο πακέτα (9.511, 1.156 τεμαχίων) της ΑΤΤΙΚΑΤ στην τιμή των 1,22 και 1,23 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε τέλος ένα πακέτο 300.000 τεμαχίων της ΑΤΕΡΜΩΝ στην τιμή των 2,45 ευρώ και ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της 3Ε στην τιμή των 15,50 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v