Καλοδεχούμενη, αλλά τεχνική, η αντίδραση

Παραμερίζοντας τα όποια ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά, υπερισχύει σταδιακά στους επενδυτές η εκτίμηση πως η Σοφοκλέους, με τη βοήθεια ορισμένων blue chips, χρωστά μια τεχνική, έστω, αντίδραση προς τις 2.100 – 2.120 μονάδες, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα μερικής επιστροφής και των επενδυτικών σχημάτων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θετικό, έστω και πρόσκαιρα, και κυρίως για τεχνικούς λόγους, το κλίμα στις διεθνείς αγορές, επηρεάζει ανάλογα και τη Σοφοκλέους. Αποτελεί κοινή πεποίθηση το ενδεχόμενο μιας αντίδρασης του FTSE 20 προς τα επίπεδα που είχαν αναφερθεί στο προηγούμενο σχόλιο.

Σε αυτό συνηγορούν τόσο οι θέσεις συγκεκριμένων ”παικτών” της αγοράς Παραγώγων, όσο και μιας συνολικότερης ανάγκης για ρευστό, που υπάρχει στην αγορά. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι δύο τελευταίες εκθέσεις των ξένων, που μπορούν να συντηρήσουν τη φορά της αγοράς προς τον στόχο που έχει τεθεί.

Οριακά τα κέρδη για τους δείκτες τραπεζών, τηλεπικοινωνιών, ενδέχεται να ενισχυθούν στη συνέχεια, εάν και εφόσον ακολουθήσουν περισσότεροι την προσπάθεια που καταβάλλεται. Αναμενόμενη, και άμεση θα λέγαμε για μία ακόμη φορά η ανταπόκριση ορισμένων επενδυτικών σχημάτων, όπως μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τη συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (Space, Hitech, Connection, Datamedia, Βάρδας, Axon, Compucon).

Προσεκτική η μέχρι στιγμής προσπάθεια διαμόρφωσης της τιμής μετοχών όπως οι Εθνική, ΔΕΗ, Ιντρακόμ, Coca Cola, ΟΤΕ και Eurobank. Εάν στην επόμενη ώρα ”γεμίσουν” οι αγοραστές θα πρέπει να αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση του FTSE 20 προς τις 1.050 και στη συνέχεια προς τις 1.055 μονάδες. Εάν ”κρατήσει” τα 6,7 ευρώ της Ιντρακόμ, δικαιολογείται μια τεχνική αντίδραση πέραν των 7 ευρώ. Κάτι ανάλογο ισχύει για την ΔΕΗ, που μπορεί να καλύψει το ”κενό” προς τα 14,9 ευρώ, ενώ το περιθώριο της Εθνικής μπορεί να επαναφέρει την τιμή προς τα 18,5 ευρώ.

Κίνηση που συνοδεύεται από έκθεση ξένου, θεωρείται πιθανό ότι δρομολογείται για τη μετοχή του ΟΤΕ. Επιβεβαίωση αυτού του ενδεχομένου θα βοηθούσε και τον ”απεγκλωβισμό” από τα 9,10 ευρώ της μετοχής της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v