Ξύλο... και σήμερα στη Σοφοκλέους!

Στο πτωτικό φόντο των ευρωαγορών, αλλά και των δυσμενών στοιχείων για τον πληθωρισμό και το ΑΕΠ κινήθηκε σήμερα η Σοφοκλέους με τις τηλεπικοινωνίες να υποχωρούν κατά 1,19% και τις τράπεζες κατά 1,18%. Στον κλάδο των Συμμετοχών οι μεγαλύτερες απώλειες (4,5%), συνεχίστηκαν οι πιέσεις στην Intracom, ενώ η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές διαμορφώθηκε στο 1/9,5.

Καθολική σε διάρκεια και εύρος η πτωτική κίνηση στο ΧΑΑ σήμερα, καθώς φαίνεται ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά έχει ”μείνει από δυνάμεις” και τον πρώτο λόγο έχει πλέον η θωράκιση κεφαλαίων.

Η αντίληψη αυτή αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οι ανοδικές μετοχές σήμερα ήταν μόλις 33, εκ των οποίων μόλις 7 ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2%, ενώ στον αντίποδα 290 τίτλοι έκλεισαν με απώλειες εν μέσω εμφανούς έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, εκ των 93,2 εκατ. ευρώ της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας τα 42,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν τη διακίνηση προσυμφωνημένων πακέτων με κυριότερο αυτό της Τράπεζας Αττικής, το οποίο μεταβιβάστηκε από την Εμπορική Τράπεζα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η έλλειψη ζήτησης, υπήρξε περισσότερο ορατή στους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης με της Εurobank, Eθνική, Cosmote, Panafone, Intracom και 3E, να σημειώνουν στο κλείσιμο απώλειες μεγαλύτερες της 1,5 %.

Το κλείσιμο βρήκε το Γενικό Δείκτη στις 2.036,89 μονάδες (-1,45%), εξέλιξη που καθιστά εξαιρετικά πιθανή, έλλειψη βελτίωσης του κλίματος στο εξωτερικό, την άμεση δοκιμασία της στήριξης στις 2.010 μονάδες, τάση που φαίνεται να προεξοφλήθηκε και στην αγορά παραγώγων όπου διευρύνθηκαν οι υποτιμήσεις στα πιο ρευστά ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20.

Παρά ταύτα αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας αντίδρασης προς το τέλος της εβδομάδας απόρροια του ότι αρκετοί τίτλοι εμφανίζονται εκ νέου υπερπιεσμένοι – υπερπουλημένοι (οversold).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Yalco, Μουριάδης, Βιοχάλκο, Τασόγλου, EΣΧΑ, Info – Quest, Αlfa Alfa Συμμετοχές, ΑΛΤΕ, Compucon και Αγροτική Ζωής.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Info – Quest, AΛΤΕ, Compucon, Αγροτική Ζωής, Intrakom Κατασκευές, Alsinco, Δρομέας, Σωληνουργεία Κορίνθου, Αγροτική Ασφαλιστική και Ξιφίας (κοινές).

Η συνολική αξία του τζίρου ανήλθε στα 93 εκατ. ευρώ (13,41% συγκριτικά με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 42,91 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 7.155.399 τεμαχίων της Τράπεζας Αττικής στην τιμή των 5,64 ευρώ και ένα πακέτο 30 τεμαχίων του Λυμπέρη στην τιμή των 1,70 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε τέλος ένα πακέτο 1.300.000 τεμαχίων της Ασπίς Πρόνοια στην τιμή των 1,97 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v