Ο καταψύκτης του Βασίλη και τα ... άδεια δίχτυα

Μην επιχειρείτε να κάνετε κάποιον συσχετισμό με το Χρηματιστήριο και την ιστορία που θα σας διηγηθούμε. Εμείς θα σας πούμε μία καλοκαιρινή ιστορία για το φίλο μας τον Βασίλη, το μαγικό του δόλωμα, τον καταψύκτη και τα άδεια του δίχτυα...

Ο καταψύκτης του Βασίλη και τα ... άδεια δίχτυα
Ο φίλος μας ο Βασίλης ήταν πολύ σίγουρος ότι αυτό το καλοκαίρι θα έπιανε πολλά περισσότερα ψάρια στην Κέρκυρα απ’ οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Ένας επαγγελματίας ψαράς και πρόεδρος ενός τοπικού συλλόγου αλιέων του δώρισε ένα σπάνιο και μοναδικό δόλωμα για αφρόψαρα. Ο Βασίλης το μετέφερε με ιδιαίτερη προσοχή στο νησί, σαν να επρόκειτο για το πολυτιμότερο πράγμα στον κόσμο. Και γι’ αυτόν ήταν πράγματι. Φρόντισε, μάλιστα, την πρώτη κιόλας ημέρα της παραμονής του στην Κέρκυρα να αγοράσει καταψύκτη, βέβαιος για τα αποτελέσματα του μαγικού δολώματος.

Μετά από έναν μήνα έντονης πάλης με τα κύματα, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό. Ο Βασίλης θα επέστρεφε στην Αθήνα με λιγότερα ψάρια από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Το μόνο που πήρε μαζί του από την Κέρκυρα για να διασώσει την τραυματισμένη αξιοπρέπειά του ήταν μία σακούλα ντομάτες από τον κήπο του.

Έτσι, ξεκαθαρίσαμε κι εμείς ότι φέτος δεν θα είχαμε την τύχη να καθίσουμε στο τραπέζι και να απολαύσουμε τα ωραία ψάρια που θα έπιανε με τα χεράκια του. Ας βολευτούμε με τις ντοματούλες και με λίγη φετούλα από το Βασιλόπουλο. Ο Βασίλης ισχυρίζεται ότι η θάλλασα της Κέρκυρας έχει πάψει πια να βγάζει ψάρια. Ότι και να έκανε όλα αυτά τα χρόνια δεν μπόρεσε να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Και τι δεν έκανε!

Αγόρασε καινούργια δίχτυα και στη συνέχεια καινούργια βάρκα. Ύστερα αγόρασε σονάρ για να εντοπίζει τις αγέλες των ψαριών, ώστε αυτές να πέφτουν στα δίχτυα του και στο πιάτο μας. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν απέδωσε. Η φετινή ήταν η τελευταία του ελπίδα. Το ”μαγικό δόλωμα”. Αλλά και πάλι τζίφος. Από την στιγμή που η θάλλασα δεν έχει ψάρια, δεν μπορείς να τα εφεύρεις ως ταχυδακτυλουργός, εκτός και αν προσφύγεις εν κρυπτώ στο πλησιέστερο ιχθυοτροφείο.

Μην επιχειρείτε να κάνετε κάποιον συσχετισμό με το Χρηματιστήριο. Εμείς σας μιλήσαμε για τον φίλο μας τον Βασίλη, το μαγικό του δόλωμα, τον καταψύκτη και τα άδεια του δίχτυα...

Θανάσης Μαυρίδης

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v