ΧΑΑ: Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Η αρχη είναι το ήμισυ του παντός και αυτό καλείται να αποδείξει σήμερα η Σοφοκλέους. Εάν στα πρώτα 10 – 15 λεπτά με αυξημένους τζίρους σε δεικτοβαρείς μετοχές καταγραφεί ανοδική κίνηση, δεδομένης της συγκυρίας στις διεθνείς αγορές, η προσέγγιση των 2.080 – 2.100 μονάδων θα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αρχή θα δείξει. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, τις πρώτες εντολές που θα δοθούν σε συγκεκριμένες μετοχές αυξημένου ειδικού βάρους, θα προδιαγραφούν τα περιθώρια της αγοράς.

Εάν στα πρώτα 10 – 15 λεπτά με αυξημένους τζίρους σε δεικτοβαρείς μετοχές καταγραφεί ανοδική κίνηση, δεδομένης της συγκυρίας στις διεθνείς αγορές, η προσέγγιση των 2.080 – 2.100 μονάδων θα είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο. Βασικές προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η σχεδόν ταυτόχρονη αποκλιμάκωση των πιέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, και εμφάνιση αγοραστών κυρίως σε Εθνική, Alpha.

Εάν στο πρώτο ημίωρο, ο FTSE 20 αποκτήσει τάση προς τις 1.050 μονάδες, θεωρείται πιθανό ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, αγοράζοντας Συμβόλαια στα Παράγωγα.

Οι προϋποθέσεις, διεθνώς, υπάρχουν για να ακολουθήσει η Σοφοκλέους την πρόσκαιρη, τεχνική αντίδραση, της Ν. Υόρκης – Ευρώπης, μένει να επιβεβαιωθεί βέβαια, εάν υπάρχει ανάλογη διάθεση στη δική μας αγορά.

Μετοχές ”σηματωροί”, αναμφισβήτητα ο ΟΤΕ, αλλά και Εθνική, Alpha, δευτερευόντως Ιντρακόμ, Βιοχάλκο και λόγω της σταθερότητας που επιδεικνύουν, οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, αναδεικνύονται σταδιακά μετοχές εταιριών με σχετικά καλά αποτελέσματα, υγιή διάρθρωση. Πρόκειται για μετοχές που ναι μεν ”δεν προκαλούν” στο ταμπλό, με χαρακτηριστικότατη την περίπτωση του Κορδέλου, προσφέρουν όμως υπεραξίες για όσους τοποθετούνται από τις χαμηλότερες τιμές τους. Μία ανάλογη περίπτωση εταιρίας που αξίζει καλύτερης τύχης στο ταμπλό είναι ο Κανάκης, από την περιοχή του 1,5 ευρώ η Εβροφάρμα, και γενικότερα μετοχές εταιριών αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v