Οριακή πτώση με μικρό τζίρο στο ΧΑΑ

Συσσώρευση δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα επεδίωξαν σήμερα οι επενδυτικές δυνάμεις, που παραμένουν ενεργές στη Σοφοκλέους, με τον καθαρό τζίρο να ανέρχεται στα 42 εκατ. ευρώ. Η άνοδος των τραπεζών (0,29%) αντσταθμίστηκε από τις απώλειες (0,33%) των τηλεπικοινωνιών και ειδικότερα του ΟΤΕ (-1,17%)

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εκλεισε μεν οριακά ο Δείκτης στις 2.036,26 μονάδες πλήν όμως το ”στέγνωμα” των συναλλαγών στα 44 εκατ. ευρώ παραπέμπει σε αντίδραση.

Καθαρά τεχνική, βραχυπρόθεσμη και αυξημένου ρίσκου κίνηση, προτού ολοκληρωθεί ο τριετής κύκλος διόρθωσης.

Κυρίως Alpha Bank και Εθνική έκαναν σήμερα την διαφορά, με το τραπεζικό δείκτη να κερδίζει έδαφος προς 3.353,16 μονάδες, συμβάλλοντας στη συντήρηση του FTSE 20 στις 1,041,03 μονάδες.

Αναλογικά τα μεγαλύτερα κέρδη (1,81%) σημείωσε ο δείκτης των εταιριών ”τσιμέντων”, καθώς η μετοχή του Τιτάνα, με συναλλαγές 14.000 τεμαχίων κέρδισε 2,21% προσεγγίζοντας και πάλι 39 ευρώ.

Με κέρδη ο κλάδος των ”μεταλλουργικών”, λιανικού και χονδρικού εμπορίου, πληροφορικής, βιομηχανικών και ειδών διατροφής.

Σταθεροποιήθηκε στα 6,7 ευρώ η μετοχή της Intracom, σε εύρος ασφαλείας κινείται η ΔΕΗ (14,76 ευρώ), αντέδρασε στα 4,9 ευρώ η Vodafone.

Τα μεγαλύτερα κέρδη για μία ακόμα φορά καταγράφησαν σε μετοχές χαμηλότερης - μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στη κορυφή των κερδισμένων, ο Κορδέλλος, ενώ μίας... δεύτερης ματιά χρήζουν οι συναλλαγές σε Unibrain, Connection, η επανεμφάνιση της ΚΡΕΚΑ, και η επιμονή των Κρητικών στη Δομική.

Σταθερά ανοδικές τις τελευταίες ημέρες οι μετοχές των Aτλάντικ, Βάρδας, Βαρβαρέσσος, ΑΛΚΟ, Ελληνική Τεχνοδομική, αλλά και η επανεμφάνιση των Compucon, Sexform, όπως και η αύξηση των συναλλαγώνν σε μέχρι πρότεινος χαμηλής εμπορευσιμότητας τίτλους με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση του Κανάκη.

Σημ: Παραδοσιακά το ”στέγνωμα” της αγοράς, συνηθίζεται να σηματοδοτεί μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας -δεν έχει σημασία - φάσεις αντίδρασης. Για την αγορά μας το ζητούμενο είναι, αν ευοδωθούν οι προσπάθειες, η επαναπροσέγγιση των 2.100- 2.200 μονάδων.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, οι μετοχές: Microland, Περσεύς, Τρία Άλφα, Lamda Development, Αγροτική Ασφαλιστική, ΑΛΤΕ, Alsinco, Info – Quest, Σελόντα και ΚΑΕ.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Microland, Περσεύς, Αγροτική Ασφαλιστική, Info – Quest, Σελόντα, ΚΑΕ, Δρομέας, ΑΛΤΕ και Alsinco.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 45 εκατ. ευρώ (-52,13% συγκριτικά με τη συνεδρίαση της Δευτέρας) εκ των οποίων τα 3,27 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100 τεμαχίων της Axon στην τιμή των 3,70 ευρώ, ένα πακέτο 130 τεμαχίων της Νεώριον στην τιμή των 6,3 ευρώ και τέλος, ένα πακέτο 242.800 τεμαχίων του ΟΤΕ στην τιμή των 13,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v