Οι πιέσεις στον ΟΤΕ ρυθμίζουν την τάση

Ταλαιπωρίας... συνέχεια για τον ΟΤΕ και τη Σοφοκλέους, καθώς οι πιέσεις στη μετοχή του οργανισμού αναδεικνύονται στον κύριο παράγοντα που επηρεάζει τις τελευταίες δύο – τρεις συνεδριάσεις αρνητικά την αγορά. Σε κάθε περίπτωση ο Γ.Δ. δεν μπορεί να συντηρείται από τις ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και τις εκλάμψεις άλλων μετοχών του FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τον ΟΤΕ που δεν επιτρέπει από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης, στην αγορά να... σηκώσει κεφάλι.

Το μέχρι στιγμής τεχνικό ευτύχημα είναι πως ο Δείκτης συντηρείται μέσω άλλων μετοχών του FTSE 20 υψηλότερα των 2.025 μονάδων. Αναλογικά περισσότερες σήμερα οι συναλλαγές, στην πρώτη ώρα, δικαιώνουν τις προ περίπου δύο μηνών επιφυλάξεις θεσμικών για τον ΟΤΕ, επιβεβαιώνουν όμως και τις συνεχιζόμενες ρευστοποιήσεις από την πλευρά κυρίως των ξένων.

Τουλάχιστον παραμένει σχετικά εξισορροπημένη η κατάσταση στο χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης με ενδεικτική τη συμπεριφορά μετοχών από το χώρο του χονδρικού – λιανικού εμπορίου, δευτερευόντως από τα είδη διατροφής- τρόφιμα και λιγότερο από την ψυχαγωγία.

Θα περιμένουμε για την επόμενη ώρα, την αποκλιμάκωση των πιέσεων στη μετοχή του ΟΤΕ, του κύριου θα λέγαμε παράγοντα, που επηρεάζει τις τελευταίες δύο –τρεις συνεδριάσεις αρνητικά την αγορά. Αναμφίβολα όμως, ο Δείκτης δεν μπορεί εσαεί να συντηρείται από το ”θεσμικό” δίδυμο των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, και τις επιμέρους εκλάμψεις ορισμένων μετοχών του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v