Αντιστροφή της τάσης στο ΧΑΑ (update)

Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές, ως απόρροια των θετικών οιωνών για το άνοιγμα στη Wall, αντέστρεψε θετικά την τάση στη Σοφοκλέους προς το κλείσιμο, παρά τις απώλειες στον ΟΤΕ (-2,53%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Παραμένει κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα με τους πωλητές να βρίσκουν όλο και πιο απρόθυμους αγοραστές, τη στιγμή που περιορίζονται οι διακυμάνσεις και στην αγορά Παραγώγων.

Με συναλλαγές περίπου 27 εκατ. ευρώ (τις πρώτες δυόμισι ώρες) υποχωρεί ο Δείκτης προς την οριακή στήριξη των 2.025 μονάδων με τους κλάδους, κυρίως, των τηλεπικοινωνιών και δευτερευόντως, των τραπεζών να πιέζουν για ακόμη χαμηλότερα.

Από τις μετοχές που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση, ξεχωρίζει λόγω... συναλλαγών η Informatics, ενώ προς τα 2,9 ευρώ αντιδρά η μετοχή των Μύλων Κεπενού. Στα 7,5 ευρώ η Unibrain, στα 2,4 η Spider (με αυξημένο τζίρο), στα 3,62 ευρώ η Τεχνική Ολυμπιακή, ανοδικά και οι δύο μετοχές εταιριών ύδρευσης, στήριξη στον Δείκτη δίνουν και τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ επανέρχεται σε ανοδική φορά τη μετοχή της Hyatt.

Και σήμερα με κέρδη η μετοχή των Datamedia, ΑΣΚΟ, ενώ ανεβάζει συναλλαγές και απόδοση η μετοχή του Κανάκη. Ενεργή η τάση και για τη μετοχή της Medicon προς τα 8 ευρώ.

Κλειδί για τον FTSE 20, βεβαίως και για τον Δείκτη, είναι η μετοχή του ΟΤΕ που με συναλλαγές 450.000 τεμαχίων (έως τις 13.30) υποχωρεί ακόμη χαμηλότερα προς τα 13,1 ευρώ. Λόγω μητρικής πιέζεται και η μετοχή της Vodafone, ενώ αντισταθμιστικά στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, επιδρούν οι τίτλοι των ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Cosmote, ενώ προς τα 18,20 ευρώ μπορεί να αντιδράσει η Εθνική για να περιοριστούν προς τις 1.037 μονάδες οι απώλειες του FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v