Είπε... να ακολουθήσει τη διεθνή τάση το ΧΑΑ!

Τα θετικά μηνύματα που έστειλε για το άνοιγμά της η Wall, οδήγησε σε σημαντικά κέρδη τις ευρωπαϊκές αγορές, και επέτρεψε στη Σοφοκλέους να ακολουθήσει, εξαλείφοντας τις απώλειες, κυρίως μέσω του FT 20 και των τραπεζών, ενώ διατηρήθηκαν οι πιέσεις στον ΟΤΕ (-2,53%). Ανάσες για την περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν παρέμενε αμετάβλητη η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ θα είχαμε μια καθ’ όλα θετική συνεδρίαση.

Ο Δείκτης θα έκλεινε στις 2.054 μονάδες, τα δε κέρδη του Δείκτη θα έφταναν περίπου το 0,7%.

Όμως, η ταλαιπωρία για την μετοχή του ΟΤΕ, κάτι που έγκαιρα είχε προδιαγραφεί και αναφερθεί, φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, κατ’ αρχήν θα πρέπει να συντηρηθεί ο FTSE 20 υψηλότερα των 1.045 μονάδων, δηλαδή πάνω από τις 2.043,10 μονάδες του Γενικού Δείκτη, που έκλεισε σήμερα (άνοδος 0,43%).

Από τους επιμέρους δείκτες τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, θα λέγαμε, ότι διαμόρφωσαν κατά 55% την εικόνα, σήμερα. Με κέρδη όμως, κινήθηκαν και οι δείκτες των κατασκευαστικών, τροφίμων, λύσεων πληροφορικής, επενδύσεων, ψυχαγωγίας, χονδρικού εμπορίου και βεβαίως τραπεζών.

Στα θετικά της ημέρας, οι σαφώς περισσότερες μετοχές που έκλεισαν με ενίσχυση της τιμής τους. Στην πλειονότητά τους από τον χώρο της μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Τις υψηλότερες αποδόσεις εμφάνισαν οι μετοχές των: Μύλων Κεπενού, Μουριάδης, Informatics, Κορδέλλου, Αλυσίδα, Ναυτεμπορική, Γκάλης κ.α.

Από τις μετοχές του FTSE 20, κυρίως, η Alpha και στη συνέχεια η Εθνική, έκαναν την θετική διαφορά στο τελευταίο ημίωρο συμβάλλοντας στην αναστροφή του κλίματος και της τάσης, όπως στην συνέχεια φάνηκε και στα παράγωγα.

Βοήθησε βέβαια η καλή εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών και οι εκτιμήσεις για ανοδικό άνοιγα στη Νέα Υόρκη. Από τις μετοχές του FTSE20, η Alpha έκλεισε στα 14,7 ευρώ (με συναλλαγές 179.221), της Εθνικής στα 18,3 ευρώ (81.296), ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψαν οι Cosmote, ΕΤΒΑ, ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντρακόμ και με +4,17% η Βιοχάλκο μετά από πίεση ημερών.

Για την συνέχεια απαιτείται η υπέρβαση των 2.048 μονάδων, με άμεση προσέγγιση των 2.055 μονάδων, με αιχμή τραπεζικούς τίτλους και αναστροφή της τάσης στον ΟΤΕ (από τα 12,9 ευρώ) σενάριο αντίδρασης, στο οποίο ασφαλώς και θα ανταποκριθούν, όπως άλλωστε κάνουν σταθερά τις τελευταίες εβδομάδες και τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα.

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Stabilton (κοινές), Fitco, Plias, Εργάς, Λεβεντέρης (κοινές), Info – Quest, Nηρεύς, Seafarm Ionian και Σωληνουργία Κορίνθου.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Info – Quest, Fitco, Σωληνουργία Κορίνθου, Ακρίτας, ΑΝΕΚ, ΑΛΤΕ, Λυμπέρης, Μινωικές Γραμμές και Ατλάντικ.

Η αξία του συνολικού τζίρου ανήλθε στα 78 εκατ. ευρώ (69,57% αυξημένη συγκριτικά με τη συνεδρίαση της Τρίτης) εκ των οποίων τα 1,31 εκατ. ευρώ αποτέλεσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100 τεμαχίων της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 7 ευρώ, ένα πακέτο 200 τεμαχίων της Βιοχάλκο στην τιμή των 5,52 ευρώ και ένα πακέτο 400 τεμαχίων της Panafon στην τιμή των 5,1 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 160 τεμαχίων της Εμπορικής Τράπεζας στην τιμή των 20,20 ευρώ, ένα πακέτο 105.950 τεμαχίων της Goody’s στην τιμή των 11,62 ευρώ και ένα πακέτο 500 τεμαχίων της Παντεχνικής στην τιμή των 2,36 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης 3 πακέτα (30, 60, 20 τεμαχίων έκαστο) της Σύμβουλοι Υψηλής Τεχνολογίας στην τιμή των 7,80, 7,60 και 7,70 ευρώ αντίστοιχα.

Πραγματοποιήθηκε τέλος ένα πακέτο 90 τεμαχίων του Τιτάνα στην τιμή των 40,50 ευρώ και ένα πακέτο 4.890 τεμαχίων της Intralot στην τιμή των 18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v