Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρήκαν αφορμή για διόρθωση οι αγορές

Η ανακοίνωση αρνητικών νέων για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Άλαν Γκρίσπαν, φαίνεται να δημιουργούν σημαντικές πιέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κίνηση στην οποία ακολουθεί και η Σοφοκλέους μετά τις 15:21, με το Γενικό Δείκτη να κινείται περίπου κάθετα. Απώλειες 2% για τον DAX, ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα στη Wall.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας για τον Αύγουστο στις ΗΠΑ που παρουσίασαν υποχώρηση, κάτι που είχε να συμβεί από το 2003, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Άλαν Γκρίσπαν σύμφωνα με τις οποίες η τρέχουσα κρίση στις χρηματιστηριακές αγορές προσομοιάζει με αυτές του 1987 και του 1998, φαίνεται να δημιουργούν σημαντικές πιέσεις στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κίνηση στην οποία ακολουθεί και η Σοφοκλέους μετά τις 15:21, με το Γενικό Δείκτη να κινείται περίπου κάθετα.

Έτσι, μισή ώρα πριν την λήξη της συνεδρίασης το Χ.Α. βρίσκεται κοντά στα χαμηλά ημέρας, καθώς με απλά θετικό πρόσημο κινούνται Coca Cola, Cosmote, ΟΤΕ, Κύπρου και Πειραιώς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι καταγράφουν μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες.

Σαφώς επιδεινούμενη και η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο ένα προς δυόμισι, ενώ πτωτικές διαθέσεις δείχνουν και οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v