Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούν κατεύθυνση ΧΑ - Διεθνείς Αγορές

Σε στενό εύρος συνεχίζεται η διακύμανση των βασικών δεικτών στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς είναι εμφανής τόσο η αβεβαιότητα, η επιφυλακτικότητα όσο και η έλλειψη κατεύθυνσης στις ξένες αγορές. Πιέζεται, λόγω αύξησης κεφαλαίου η Eurobank. Αντιδρούν ανοδικά Alpha Bank, OTE και Εθνική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτές τάσεις επικρατούν στα κυριότερα ξένα χρηματιστήρια, ενώ στο ελληνικό συνεχίζεται η διακύμανση του Γ.Δ. σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος.

Μετά την καταγραφή υψηλής τιμής στις 4.874 μονάδες ο FTSE-20 πιέστηκε χαμηλότερα κυρίως μέσω της Eurobank, που γύρω στις 14:15 διαμορφώνεται στα 24,50 ευρώ (-1,8%).

Υποχώρηση που αντισταθμίζονταν από την οριακά χαμηλή μεταβολή της Alpha Bank (23,62 ευρώ), Εθνικής (43,86 ευρώ), ΟΤΕ (23,30 ευρώ).

Σημαντικά, όμως, διαφοροποιείται η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, καθώς από το αρχικό 3 προς 1 διαμορφώνεται πλέον στο περίπου 1 προς 1.

Με βάση τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 14:20 για Ευρωσυμμετοχές και Space καταγράφεται η μεγαλύτερη μεταβολή, μάλλον μέτριες, όμως, συναλλαγές.

Κοντά στο 1 ευρώ διαμορφώνεται για τη μετοχή της Quality η τιμή, ενώ σημαντικά ενισχυμένη παρουσιάζεται η μετοχή της Σιδενόρ στα 14,34 ευρώ.

Ενισχυμένη κατά 4,2% και η μετοχή της Blue Star στα 3,78 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, ενώ η μετοχή της Attica παραμένει πολύ κοντά στην τιμή ”κλειδί” των 5,5 ευρώ.

Ανοδικά διαμορφώνεται η μετοχή της Ιμπέριο, καθώς η εισηγμένη την επόμενη εβδομάδα ανακοινώνει και τυπικά το νέο σχήμα στο χώρο μεταφορών – αποθήκευσης.

Σημαντικά κέρδη καταγράφονται για τη μετοχή της Κλουκίνας- Λάππας, με τους υφιστάμενους ξένους θεσμικούς να ενισχύουν οριακά τη συμμετοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v