Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον ρυθμό των ξένων αγορών

Με τις ξένες αγορές να υποχωρούν μέχρι και 0,5%, η εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική θεωρείται λογική και αναμενόμενη. Περιορισμένο το ενδιαφέρον τόσο στην υψηλή όσο και στη χαμηλότερη αποτίμηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό των ξένων αγορών κινείται και η ελληνική.

Με απώλειες για τους βασικούς δείκτες και μετοχές, καθώς περίπου στις 14:00 ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο FTSE-100 στο Λονδίνο και τα Συμβόλαια του Dow στη Ν. Υόρκη διαμορφώνονταν μέχρι και 0,5% χαμηλότερα.

Σε ακόμη μία συνεδρίαση χαμηλών τόνων, όπως αυτό αποτυπώνεται στον μέχρι τώρα μέτριο συναλλακτικό τζίρο και στις περιορισμένης έκτασης κινήσεις ξένων και Ελλήνων διαχειριστών.

Στη μετοχή της Εθνικής εντολές δίνονταν στα 43,9 ευρώ, στον ΟΤΕ στα 23,6 ευρώ, μέχρι και 1% χαμηλότερα στη Eurobank.

Μικρή θετική αντίδραση σημειώνεται για τη μετοχή του Τιτάνα προς τα 35,4 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ διαμορφωνόταν λίγο χαμηλότερα των 22 ευρώ.

Ελαφρώς επιβαρημένη εμφανιζόταν η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με τη ΜΕΤΚΑ, τον Φουρλή, τη Σιδενόρ και την Τέρνα να ξεχωρίζουν από τον μεσαίο χώρο.

Στον Φουρλή οι τοποθετήσεις στο εύρος των 22,54-22,96 ευρώ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της λειτουργίας ακόμη ενός καταστήματος ΙΚΕΑ (δες σχετικό θέμα), η Σιδενόρ ξεχωρίζει καθώς συνεχίζονται οι τοποθετήσεις ξένων παικτών, ενώ η Τέρνα κυρίως λόγω των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Αναμενόμενο θεωρείται το ενδιαφέρον για τη μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου στα 7,60-7,84 ευρώ, ενώ στον χώρο της λιανικής – σούπερ μάρκετ η επικείμενη είσοδος του Μασούτη (δες σχετικό θέμα) φαίνεται να αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέτρο σύγκρισης για την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Στη μετοχή της Γενικής γίνεται μια προσπάθεια αντίδρασης μετά την καταγραφή χαμηλών χθες, ενώ στην ΕΧΑΕ συνεχίζονται οι μεθοδικές τοποθετήσεις μεσοπρόθεσμων επενδυτών.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ διαμορφώνεται κοντά στα 19,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v