Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορισμένες ρευστοποιήσεις

Σε ρευστοποίηση θέσεων προχωρεί μερίδα ξένων διαχειριστών, με αποτέλεσμα να πιέζονται ο ΟΤΕ και τραπεζικές μετοχές και κατ’ επέκταση ο FTSE-20 και ο Γ.Δ. Υποτονικό το ενδιαφέρον και για το μεγαλύτερο μέρος του μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Διακριτικές ρευστοποιήσεις θέσεων από 2 - 3 συγκεκριμένα ξένα χαρτοφυλάκια σε μετοχές του ΟΤΕ και της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank πιέζουν μέχρι και 0,6% χαμηλότερα την αγορά.

Με συναλλαγές μετριότατες, καθώς στις 14:15 δεν ξεπερνούν τα 155 εκατ. ευρώ (από τα οποία μάλιστα περί τα 26 αφορούν σε πακέτα).

Σημαντικό μέρος συναλλαγών πραγματοποιείται και σήμερα στη μετοχή του ΟΠΑΠ, που διαμορφώνεται μέχρι και 1,8% υψηλότερα, στα 26,60 ευρώ.

Στη μετοχή της Πειραιώς, μετά τη χθεσινή ρευστοποίηση θέσεων ξένων διαχειριστών, οι αγοραστές επανέρχονται προς τα 24,26 ευρώ (0,7%).

Στη μετοχή του Τιτάνα υπερισχύουν και πάλι οι πωλητές, καθώς μερίδα αναλυτών παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά στις επιπτώσεις από τη μείωση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αμερικανική και στην ελληνική αγορά.

Οι πωλητές υπερισχύουν σε Τ.Τ. (-1,9%), ΔΕΗ (1,4%), ΕΛΤΕΧ (1,1%), Cosmote (1,2%) και σε ορισμένους τίτλους εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τον τραπεζικό κλάδο, στα 20,50 ευρώ διαμορφώνεται η Εμπορική και στα 23,66 ευρώ η Alpha Bank.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές μετοχές από το αρχικό 1 προς 2 τείνει στο 1 προς 4.

Υψηλότερη απόδοση από τις περίπου 50 - 55 μετοχές που κινούνται θετικά σημειώνει ο Τηλέτυπος στα 4,72 ευρώ και ακολουθούν η Kego στα 3,56 ευρώ, η Σωληνουργεία Κορίνθου στα 6,24 ευρώ, η ΕΥΔΑΠ στα 7,78 ευρώ και η ΔΕΠΡΟ στα 6,90 ευρώ.

Υποτονικό παρέμενε το ενδιαφέρον, πλην ελάχιστων περιπτώσεων (Τεγόπουλος, ΓΕΒΚΑ, Forthnet, Κυριακίδης, Γρηγόρης κ.ά.) στο μεγαλύτερο μέρος του μικρομεσαίου χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v