Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές της Centric που προέκυψαν από τη πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Επίσης, οι μετοχές της Βιοτέρ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου και τέλος εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές της Εγνατίας που προέκυψαν από την απορρόφηση της Marfin Bank και Λαϊκή Ελλάδος.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 1.253.142 νέες (ΚO) μετοχές της εταιρίας ”CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.”, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 13.784.562 (ΚO) μετοχές.

* Από σήμερα, οι μετοχές της εταιρίας ”ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.” είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1,5 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ) μετοχές. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίζεται η 12/09/2007.

* Από σήμερα, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 195.334.007 νέες (ΚΟ) μετοχές της ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν: α) από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών ”MARFIN BANK Α.Τ.Ε.” και ”ΛΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.” με τις εξής σχέσεις ανταλλαγής: i) κάθε μέτοχος της Marfin Bank Α.Τ.Ε. ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 0,30 ευρώ με 0,198181485757 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής της απορροφώσας εταιρείας, ονομαστικής αξίας € 1,27, ii) κάθε μέτοχος της Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) ανταλλάσσει 1 κοινή ονομαστική μετοχή που κατέχει, ονομαστικής αξίας € 14,67, με 13,041018670786 νέας κοινής ονομαστικής μετοχής της απορροφώσας εταιρείας, ονομαστικής αξίας € 1,27, iii) Οι μέτοχοι της απορροφώσας ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής 1,27 ευρώ, και β) από τη μετατροπή των 11.133.604 (ΠΟ) μετοχών σε (ΚΟ) μετοχές. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της τράπεζας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 288.625.066 (ΚΟ) μετοχές με νέα ονομαστική αξία € 1,27 (από € 1,17) και νέα επωνυμία ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” με νέο διακριτικό τίτλο ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ”.

* Από 05/09/2007 εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 31.900 νέες κοινές ονομαστικές ομολογίες της ”ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”, μετατρέψιμες σε κοινές μετοχές λόγω κατάργησης της σειράς ομολογιών μετατρέψιμων σε προνομιούχες μετοχές.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας (εβδομάδα).

- Δείκτης τάσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών (Αύγουστος).

- Δημοσίευση έκθεσης Fed Beige Book.

- Επικείμενες πωλήσεις κατοικιών (Ιούλιος).

- Επίπεδο απαασχόλησης ADP(Αύγουστος).

Ευρωζώνη

- Δείκτης υπηρεσιών PMI (Αύγουστος).

- Λιανικές πωλήσεις (Ιούλιος).

Μεγάλη Βρετανία

- Δείκτης υπηρεσιών PMI (Αύγουστος).



Γερμανία

- Δείκτης υπηρεσιών PMI (Αύγουστος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v