Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και λίγη άμυνα δεν βλάπτει...

Εμφανής η διάθεση και οι αφορμές που δίνονται από τις ξένες αγορές για συνέχεια στην κατοχύρωση κερδοφόρων θέσεων. Κλειδί για τη βραχυπρόθεσμη τάση η αρχή της συνεδρίασης, η περιοχή των 43 ευρώ για τη μετοχή της Εθνικής και η συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών-κλειδιών του ευρύτερου μικρομεσαίου χώρου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Άμυνα και βλέπουμε. Αφορμές για διόρθωση δίνονται τις τελευταίες ημέρες σε Ευρώπη και Αθήνα. Η διαχείρισή τους όμως είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά όσον αφορά στη διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Χθες ο Dow υποχώρησε κατά 0,62%, πριν από λίγο ο Dax υποχωρούσε κατά 0,15%, ενώ στο Χ.Α. η διάθεση της πλειονότητας των παικτών είναι κάτι περισσότερο από εμφανής από το τέλος της προχθεσινής συνεδρίασης.

Οι συναλλαγές, δηλαδή η προσφορά για κατοχύρωση θέσεων, που εκδηλώθηκε στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης, απορροφήθηκε σχετικά εύκολα, κοντά στις τρέχουσες αποτιμήσεις, κάτι που οδήγησε στη συνέχεια υψηλότερα των 43 ευρώ την Εθνική, σε μείωση των απωλειών για τη Eurobank και σε ανοδική αντίδραση για τη μετοχή της Alpha Bank.

Κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης θα διαπιστωθούν σε μεγάλο βαθμό οι διαθέσεις των εν δυνάμει πωλητών, ειδικότερα σε εκείνο το κομμάτι της αγοράς που έχει προσφέρει διψήφιες υπεραξίες τις τελευταίες ημέρες.

Ο FTSES 80 δίνει έπειτα από ένα έντονα ανοδικό σερί αρνητικό κλείσιμο χθες και ανάλογα εκτιμάται πως θα συνεχίσει σήμερα και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Βέβαια είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από τους ενεργούς παίκτες που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο μικρομεσαίο χώρο γνωρίζονται λίγο ως πολύ μεταξύ τους.

Μπορούν, κατά την εκτίμησή μας, να ελέγξουν την προσφορά – κάτι που συνηθίζουν να κάνουν άλλωστε και οι ισχυρότεροι... συνάδελφοί τους με τα τραπεζικά χαρτιά και τις μετοχές του 40άρη.

Οι πρώτες τιμές που δίνονται για τη μετοχή της Εθνικής ”δείχνουν” άνοιγμα χαμηλότερο, αλλά όχι σε σημείο που να απειλείται η περιοχή των 43 ευρώ.

Περισσότερο... επιθετικές ”δείχνουν” οι εντολές στη μετοχή της Alpha Bank, ενώ μένει να φανεί στην αρχή της συνεδρίασης πώς υποδέχονται οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v