Καλπάζουν ΟΤΕ - Cosmote

Μαζικές τοποθετήσεις κυρίως στη μετοχή του ΟΤΕ και δευτερευόντως στη θυγατρική Cosmote οδηγούν υψηλότερα τον FTSE 20 και τον Γενικό Δείκτη. Για περίπου 100 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν σε θετικό έδαφος, ενώ αυξημένες συναλλαγές και σημαντική άνοδος σημειώνονταν για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, του Υγεία, της 3E και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό του ΟΤΕ κινείται εδώ και περίπου μία ώρα η αγορά. Με τη δεικτοβαρή μετοχή του Οργανισμού να κερδίζει μέχρι και 3,4%, ο FTSE 20 διαμορφωνόταν στο ”πράσινο” (0,55%), παρασύροντας και τον Γενικό σταθερά πάνω από τις 4.500 μονάδες.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που ”χρωματίζουν” τη συνεδρίαση μετά τις 13:00-13:30 αφορούν στις σχεδόν επιθετικές εντολές στη μετοχή του ΟΤΕ που έφθαναν μέχρι τα υψηλά των 24,04 ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 20 εκατ. ευρώ στις 14:25.

Είναι επίσης ενδιαφέρον πως σχεδόν παράλληλα οι αγοραστές κινούνταν και στη μετοχή της θυγατρικής, οδηγώντας την Cosmote προς τα υψηλά των 23 ευρώ.

Παράλληλα, σε θετικό έδαφος συνεχίζεται η διακύμανση της Alpha Bank, φθάνοντας μέχρι και 1% υψηλότερα στα 24,12 ευρώ, ενώ με κέρδη διαμορφώνονταν η Εθνική στα 36,40 ευρώ, η Πειραιώς στα 24,90 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Τιτάν, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν, στις 14:30, στα περίπου 195 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος (περί τα 60 εκατ. ευρώ) να επικεντρώνεται σε τρεις μετοχές (Εθνική, ΟΤΕ και Alpha Bank).

Σταδιακά μετά τις 14:00 και με αρωγό το θετικό κλίμα που διαμορφωνόταν από την υπεραντίδραση των ΟΤΕ - Cosmote, διευρυνόταν ο αριθμός των μετοχών που κυμαίνονταν σε θετικό έδαφος.

Στην πλειονότητά τους μετοχές κυρίως από τη μεσαία αλλά και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (Logismos, Βαρβαρέσος, Λυμπέρης, Kego) παρουσίαζαν απόδοση μεγαλύτερη του 8%.

Στη μετοχή της Ελγέκα η αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 720.000 ευρώ, με τη μετοχή να κερδίζει περίπου 5,8% στο 1,64 ευρώ. Υπεραντίδραση, κατά 5,3%, μέχρι τα 2,20 ευρώ, σημειωνόταν για τη μετοχή της Ιμπέριο. Η Sciens (πρώην Ηλέκτρα), με συναλλαγές περισσότερες του 1,5 εκατ. ευρώ, ενισχυόταν κατά 5,6% προς τα 2,25 ευρώ.

Ακολουθούσε η μετοχή της Εθνικής Ασφαλιστικής, ξεπερνώντας και πάλι τα 6 ευρώ (με αξία συναλλαγών στα 2 εκατ. ευρώ), του Υγεία (με 1,5 εκατ. ευρώ), ενώ ενδιαφέρον από τεχνικής πλευράς παρουσίαζε η προσέγγιση των 14,9 ευρώ για τη μετοχή της ΕΧΑΕ. Στη μετοχή είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας περίπου 3,8 εκατ. ευρώ.

Σταθερή, με ιδιαίτερα φειδωλή την προσφορά, διαμορφωνόταν στα 31,5 ευρώ η μετοχή των Folli Follie (κύκλοι της αγοράς περιμένουν επιχειρηματική κίνηση από τον όμιλο μέσα στον μήνα), ενώ ο Μαΐλλης προσεγγίζει τα 2,9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v