Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Πάτησε” στις 4.500 μονάδες η Σοφοκλέους

Και την κορυφή των 4.500 μονάδων ”πατά” ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης. Κίνηση που σήμερα επιτυγχάνεται μέσω του 2,5% της Alpha Bank, της επιθετικής -εδώ και μισή ώρα - συμπεριφοράς της Eurobank και συντήρησης των Εθνικής, Πειραιώς, Αγροτικής σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι. Επιθετική κίνηση και υψηλός όγκος συναλλαγών στα ΕΛΠΕ (4,17%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και την κορυφή των 4.500 μονάδων ”πατά” ενδοσυνεδριακά ο Γενικός Δείκτης. Με τον FTSE 20 να βρίσκεται σε διακύμανση για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση υψηλότερα των 2.410 μονάδων, με κέρδη μέχρι στιγμής της τάξεως του 0,85%.

Πρόκειται για ανοδική διάσπαση μίας εξαιρετικά ανθεκτικής μακροπρόθεσμης αντίστασης που επαναφέρει την υψηλή κεφαλαιοποίηση στο μέγιστο επίπεδο εξίμισι και πλέον ετών.

Κίνηση που σήμερα επιτυγχάνεται μέσω του 2,5% της Alpha Bank, της επιθετικής εδώ και μισή ώρα συμπεριφοράς της Eurobank και συντήρησης των Εθνικής, Πειραιώς, Αγροτικής σε βραχυπρόθεσμα ανοδικό κανάλι.

Διαγραμματικά ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Eurobank, καθώς από την αρχικά χαμηλή τιμή των 27,60 ευρώ απορροφήθηκε το σύνολο της προσφοράς (περίπου 220.000-240.000 τεμάχια) για να επανέλθει ανοδικά προς τα 28,44 ευρώ.

Η συμπεριφορά της Eurobank, ειδικότερα μετά τις 13:15, είναι αυτή που τεχνικά παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ανοδικά διαμορφώνεται και η μετοχή της ΔΕΗ κατά 2,24%, καθώς η μετοχή της επιχείρησης της τελευταίες 52 εβδομάδες σημείωσε απόδοση της τάξεως του μόλις 6,2% έναντι 19,95% του FTSE 20.

Εύλογο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιθετική συμπεριφορά της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση. Στη μετοχή των ΕΛΠΕ τοποθετούνται από εχθές συγκεκριμένοι ”διορατικοί” παίκτες, οι οποίοι φαίνεται να προεξοφλούν κίνηση επιχειρηματικού χαρακτήρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v