Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρχή με προσδοκίες, αλλαγές και χαμηλούς τόνους

Δύο όψεις, δύο προσεγγίσεις μπορεί να έχει η χρονιά που χρηματιστηριακά ξεκινά σήμερα. Καλή αρχή κατ’ αρχήν και προσοχή στις λεπτομέρειες, τεχνικές και ουσιαστικές, που ισχύουν από σήμερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τους καταλύτες για το 2007 ανιχνεύουν οι άνθρωποι της αγοράς. Ωστόσο, η άλλη άποψη είναι πάντα εδώ. Στη σχετική προσέγγιση του Ν. Κάφκα (δες σχετικό θέμα) υπεύθυνου παραγώγων και ξένων αγορών της Magna Trust, η αγορά προσεγγίζεται από τη θετική της πλευρά.

Από την αντίπερα έρχονται οι επιλογές (δες σχετικό θέμα του Αντώνη Κεφαλά) να μας υπενθυμίσουν τα αυτονόητα, τα υπαρκτά ή ακόμα και αυτά που είναι στη μεγέθυνσή τους προβλήματα που θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε μπροστά μας.

Λαμβάνουμε ως αφορμή και τις δύο προσεγγίσεις, γιατί κατά πάσα βεβαιότητα το 2007 ούτε… χρονιά στρωμένη με ροδοπέταλα θα είναι αλλά και ούτε (έτσι ευχόμεθα και έτσι θέλουμε να πιστεύουμε) έτος καταστροφών προμηνύεται.

Όσον αφορά στην αγορά, στους βασικούς δείκτες και μετοχές το πιθανότερο είναι πως από κάθε κατηγορία θα ξεχωρίσουν κατά κανόνα οι καλύτεροι και οι αξιότεροι. Βέβαια, όπως ισχύει κατά κανόνα σε αυτές τις περιπτώσεις… κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα επιμέρους που αλλάζουν από σήμερα στη Σοφοκλέους (δες σχετικό θέμα), η εκτίμηση των ειδικών της αγοράς για την πρώτη συνεδρίαση του χρόνου, τα νεότερα από Εθνική, Notos Com, Μυτιληναίο, Marfin popular Bank, Intralot και βεβαίως το διευρυμένο ”καλάθι” των ”ανοιχτών” πωλήσεων μετοχών.

Και επειδή λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ενδιαφέρον σήμερα αλλά και στις επόμενες συνεδριάσεις παρουσιάζει η συμπεριφορά των ειδικών της αγοράς απέναντι στην αφορμή που πρόσκαιρα μπορεί να δώσουν οι διευρυμένες ”ανοικτές” πωλήσεις μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v