Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλοί ρυθμοί με άγγιγμα των 4.400

Οι τοποθετήσεις της τελευταίας στιγμής στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ, η υπεραπόδοση της Intralot, οι αυξημένες αγορές σε Πειραιώς, ΟΤΕ και Alpha Bank, όπως και επιμέρους κινήσεις δίνουν τον σχετικό τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. Της τελευταίας για το 2006, που ως ”κορυφή” άγγιξε νωρίτερα τις 4.400 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν δεν ήταν οι αυξημένες συναλλαγές στην Intralot, η σταθεροποίηση της Εθνικής πάνω από τα 35 ευρώ και ο υψηλός τζίρος στα 22,80 ευρώ του ΟΤΕ, θα λέγαμε πως η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται για τυπικούς λόγους.

Ωστόσο, οι αγοραστές βγαίνουν μέχρι και 2,5% υψηλότερα στη μετοχή της Intralot, προς τα 26,34 ευρώ, μετά τις εξελίξεις από την ιταλική αγορά, με τον τίτλο να έχει ενισχυθεί περίπου 5% στις προηγούμενες 7 συνεδριάσεις.

Στη μετοχή της Εθνικής, ο τζίρος διαμορφωνόταν στο 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ τοποθετήσεις της τελευταίες στιγμής (αξίας 1,1 εκατ. ευρώ), πραγματοποιούνται στην ΕΛΤΕΧ μετά την... επανένταξή της στον ASE-20.

Υψηλός χαρακτηρίζεται ο τζίρος και στη μετοχή της Πειραιώς, αλλά και στη μετοχή της Vivartia, πέριξ των 14,7 ευρώ.

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται και στις μετοχές των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών, ΥΓΕΙΑ, Μηχανικής, Δομική Κρήτης (πολλά φημολογούνται και πάλι τις τελευταίες ημέρες), στη ΓΕΚ (και εδώ φημολογείται η είσοδος αμερικανικών χαρτοφυλακίων στο ΜΚ της εισηγμένης).

Υψηλές συναλλαγές παρατηρούνται στη μετοχή της Unibrain (για ακόμη μία φορά επιχειρείται η έξοδος από τη μεσοπρόθεσμη συσσώρευση), στη μετοχή της Νεοχημικής, της Lamda Development (δες σχετικό θέμα), αλλά και των Elmec, Kleemann, Σιδενόρ, Ζήνων, Alcatel (Nexans), Imperio (στα 2,26 ευρώ πλέον).

Eπίσης, στις Autohellas (για ακόμη μία συνεδρίαση πάνω από τα 5 ευρώ), Μπενρουμπή, Χαϊδεμένος (στα 2,62 ευρώ με +2,4%), αλλά και στην Aspis Bank (που μετά την απορρόφηση της χθεσινής προσφοράς αντιδρά και πάλι προς τα 4,54 ευρώ).

Περίπου στις 11:45 ο Γ.Δ. διαμορφωνόταν στις 4.387 μονάδες, με εύρος διακύμανσης που ως οροφή είχε τις 4.400 μονάδες, και συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές στα περίπου 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v