Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μία ανάσα από τις 4.400

Μία... ανάσα από τις 4.400 μονάδες έφτασε αρχικά ο Γ.Δ. Ωστόσο, η διακύμανση του βασικού δείκτη φαίνεται να έχει μικρότερη σημασία για όσους επιμένουν να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μετοχές επιλεγμένων εταιριών από τον ευρύτερο ”μεσαίο χώρο”. Θετικά διαμορφώνονταν σήμερα οι μετοχές των ΟΤΕ-Cosmote, με κέρδη συνέχιζαν Εθνική, Alpha Bank, ενώ στο περίπου 2 προς 1 διαμορφωνόταν η αναλογία ανοδικών – καθοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι τις 4.399,7 μονάδες έφτασε αρχικά ο Γ.Δ.

Σε μία συνεδρίαση που φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συγκριτικά περισσότερες συναλλαγές απ’ ό,τι χθες, καθώς αυτές επικεντρώνονταν στις μετοχές των Alpha Bank (23,14 ευρώ), Εθνική (35,08 ευρώ), ΟΤΕ (22,90 ευρώ).

Με μικρά κέρδη διαμορφώνονταν στα πρώτα 40-45 λεπτά της συνεδρίασης οι μετοχές της Πειραιώς, του ΟΠΑΠ, της Αγροτικής, αλλά και της Τρ. Κύπρου, Marfin FG.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του ASE-20 μέχρι και 0,4% υψηλότερα, έναντι 0,20% του Mid-40, αλλά υπεραπόδοση (0,7%) του SC-80.

Με βάση τις εντολές της Αρχής, θα λέγαμε πως ισχυρότερη δείχνει για σήμερα η τάση στη μετοχή της Cosmote, καθώς άνοιξε στα 22,98 ευρώ (υψηλό ημέρας) για να ισορροπήσει στη συνέχεια στα 22,72 ευρώ.

Θεωρείται πολύ πιθανό στη συνέχεια το ενδεχόμενο της υπέρβασης των 4.399,7 μονάδων, καθώς συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνταν και σε μετοχές εταιριών του καλούμενου μεσαίου χώρου.

Είναι ενδεικτικό πως αυξημένη εμφανιζόταν η συναλλακτικότητα στη μετοχή των ΥΓΕΙΑ, ΑΧΟΝ, Lannet, Lamda Detergent, Μυτιληναίος – ΜΕΤΚΑ, αλλά και των Aspis Bank, Σιδενόρ, Νεοχημική, ΣΑΝΥΟ, Μπενρουμπή, ΑΕΓΕΚ, Δομική Κρήτης και Χαϊδεμένου.

Ειδικότερα για τη μετοχή του τελευταίου, οι αγοραστές έφταναν μέχρι και 3,6% υψηλότερα (στις 11:15), η δε αξία των συναλλαγών ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ.

Το εύρος διακύμανσης της μετοχής του Χαϊδεμένου έφτανε το 5,2% με ελάχιστο ημέρας τα 2,49 ευρώ.

Πρόκειται για μία απόλυτα εξειδικευμένη στον κλάδο των εκτυπώσεων εταιρία, με ισχυρό χαρτοφυλάκιο παγίων, υπερσύγχρονου εξοπλισμού, ακινήτων – ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και καλού χαρτοφυλακίου πελατών.

Από τις μετοχές του καλούμενου μεσαίου χώρου, με βάση τις συναλλαγές (11:20) παρουσίαζαν ενδιαφέρον η ΑΧΟΝ στα 3,70 ευρώ, η YALCO στο 1,30 ευρώ, ο Μπενρουμπής στα 3,98 ευρώ, η ΣΑΝΥΟ στο 1,29 ευρώ, η Global στα 3,90 ευρώ, ο Λιβάνης στο 1,94 ευρώ και ορισμένες ακόμη εισηγμένες.

Για τη συνέχεια, θα είχε ενδιαφέρον το ενδεχόμενο καταγραφής μίας κορυφής έστω και ενδοσυνεδριακά στις 4.400 μονάδες, αν και ζητούμενο για τους ενεργούς παίχτες είναι η ”μόχλευση” σε μετοχές επιμέρους εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v