Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι συζητήσεις του ομίλου Μυτιληναίου με την ισπανική Endesa, η αντιπαράθεση Ιατρικού Αθηνών και Ερρίκος Ντυνάν, το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ και η ”αθόρυβη” εθελούσια έξοδος 400 εργαζομένων στην ΕΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι συζητήσεις του ομίλου Μυτιληναίου με την ισπανική Endesa, η αντιπαράθεση Ιατρικού Αθηνών και Ερρίκος Ντυνάν, το επενδυτικό πρόγραμμα του ΟΛΠ και η ”αθόρυβη” εθελούσια έξοδος 400 εργαζομένων στην ΕΤΕ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Μυτιληναίος: Την πραγματοποίηση συζητήσεων για τη σύμπραξη με τον ισπανικό όμιλο Endesa επιβεβαιώνει ο όμιλος Μυτιληναίου, με στόχο την από κοινού δραστηριοποίησή τους στο χώρο της ενέργειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις αφορούν στη δημιουργία κοινής εταιρίας στην οποία θα ενταχθούν όλες οι δραστηριότητες του ομίλου στην ενέργεια, τόσο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και στη δημιουργία ιδιωτικών μονάδων.

Εθνική Τράπεζα: Για ”αθόρυβη” εθελουσία έξοδο περίπου 400 υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα, η οποία ολοκληρώνεται έως το τέλος του έτους, κάνει λόγο η ”Ελευθεροτυπία”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διοίκηση της ΕΤΕ με την άτυπη συναίνεση του συλλόγου προχώρησε σε επιλεκτική και στοχευμένη παροχή κινήτρων σε υπαλλήλους και στελέχη της τράπεζας.

Ιατρικό Αθηνών: Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της διοίκησης του Ερρίκος Ντυνάν και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ξέσπασε χθες. Αιτία ”πολέμου” η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου ότι έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του νοσοκομείου στους αρμόδιους υπουργούς και στον πρωθυπουργό. ”Ουδέποτε εδήλωσα ή υπαινίχθηκαν στον Τύπο ότι προτιθέμεθα να πουλήσουμε το νοσοκομείο μας”, τόνισε ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, κ. Α. Μαρτίνης.

ΟΛΠ: Με τα έσοδα μιας τριετίας του ΟΛΠ από το εμπορικό του λιμάνι ισοδυναμούν οι επενδύσεις τις οποίες προσδοκά η κυβέρνηση από τους ιδιώτες που θα αναλάβουν τη διαχείρισή του για τριάντα χρόνια, όπως προκύπτει από το επενδυτικό πρόγραμμα του οργανισμού για την πενταετία 2007-2011 σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Το επενδυτικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προβλέπει ότι οι επενδύσεις με αυτοχρηματοδότηση στον ΣΕΜΠΟ θα ανέλθουν σε 337 εκατ. ευρώ.

Aspis: Ο όμιλος της Aspis διερευνά και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα με στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων, αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ”Χρηματιστήριο” ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Π. Ψωμιάδης. Αυτό το διάστημα η Aspis επεξεργάζεται μια σειρά από σχέδια και εναλλακτικά σενάρια ισχυροποίησής της. Ο βασικός πυλώνας της στρατηγικής της είναι η διατήρησή της, αλλά και η ενίσχυσή της με εξαγορές και συνεργασίες στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα.

Ελαΐς: Η Unilever NV με επιστολή της γνωστοποίησε στην εταιρία ότι επανεξετάζει τις υφιστάμενες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης εμπορικών σημάτων και ως εκ τούτου έστειλε γνωστοποίηση καταγγελίας με ισχύ ύστερα από 12 μήνες, όπως προβλέπεται στη σύμβαση, ασκώντας το δικαίωμά της να μην ανανεώσει τη σύμβαση.

Ιασώ: Αύριο Παρασκευή αναμένεται η οριστική πρόταση της διοίκησης του Ιασώ προς τους γιατρούς του Λητώ που προσχώρησαν στο δυναμικό του, οπότε και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις τελικές υπογραφές, οι οποίες αναμένονται λίαν συντόμως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v