Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Η λήξη της ”λευκής απεργίας” στα λιμάνια της χώρας, οι εξελίξεις στην ΕΥΑΘ, η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της εγκατάστασης κανόε καγιάκ και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της χρονιάς για τη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η λήξη της ”λευκής απεργίας” στα λιμάνια της χώρας, οι εξελίξεις στην ΕΥΑΘ, η παραχώρηση της εκμετάλλευσης της εγκατάστασης κανόε καγιάκ και το εντυπωσιακό ξεκίνημα της χρονιάς για τη Σοφοκλέους είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Λιμάνια: Η διοίκηση του ΟΛΠ και οι λιμενεργάτες κατέληξαν χθες σε συμφωνία σχετικά με τη διάρκεια του χρόνου κατά τον οποίο θα διεξαχθεί ο διάλογος για το μέλλον του λιμένα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ο διάλογος να διαρκέσει έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, με καταληκτική ημερομηνία την 30ή Απριλίου 2007, και εφόσον κριθεί αναγκαίο για την επιτυχή πορεία του, να παραταθεί και μετά τα τέλη Απριλίου. Από σήμερα το πρωί αναστέλλεται η αποχή των λιμενεργατών από την υπερωριακή απασχόληση και την εργασία τα σαββατοκύριακα.

Σοφοκλέους: Με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ ξεκίνησε η χρονιά για τη Σοφοκλέους. Μετά τη χθεσινή άνοδο κατά 1,65% οι αναλυτές εκτιμούν ότι η αγορά είναι πιθανό να δοκιμάσει τη διάσπαση του φράγματος των 4.500 μονάδων στις επόμενες συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν χθες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΟΔΔΗΧ: Για το πρώτο δάνειο του 2007 αποφασίζει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. Το δάνειο θα είναι κοινοπρακτικό, ύψους 5 δισ. ευρώ περίπου και η διάρκειά του τριακονταετής ή δεκαετής. Το 2007 το ελληνικό δημόσιο έχει προγραμματίσει να δανειστεί περίπου 35 δισ. ευρώ για να καλύψει ανάγκες αλλά και τις υποχρεώσεις που δημιουργεί το δημόσιο χρέος των 226 δισ. ευρώ.

Κατασκευαστικές: Η κοινοπραξία των J&P Άβαξ-ΓΕΚ-Βιοτέρ-Corfu Waterpark θα αναλάβει τελικά την εκμετάλλευση της εγκατάστασης του κανόε καγιάκ στο Ελληνικό για τα επόμενα 30 χρόνια. Η εν λόγω κοινοπραξία ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος που παρέμεινε στον διαγωνισμό, μετά τον αποκλεισμό της Audio Visual-Allou Fun Park, η τεχνική πρόταση της οποίας κρίθηκε ελλιπής από την Ολυμπιακά Ακίνητα.

ΕΥΑΘ: Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών αργίας διερρήχθη το γραφείο του διευθυντή Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, και αφαιρέθηκαν 11 φάκελοι που αφορούν στα έργα για τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε έρευνα και συζήτηση μεγάλη για το εάν και κατά πόσο ανατέθηκαν και εκτελέστηκαν με νομότυπες διαδικασίες, όπως κατήγγειλαν στη ”Ναυτεμπορική” ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΕΥΑΘ και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΥΑΘ.

Intralot: Σημαντικό κομμάτι από τη διαχείριση της ιταλικής αγοράς στοιχήματος, η οποία υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ ανέλαβε η Intralot. Απέκτησε σε διαγωνισμό το 33% των 1.278 αδειών για τα μεγάλα αποκλειστικά σημεία πώλησης αθλητικού στοιχήματος στην Ιταλία.

Ελαΐς: Σε μείωση των μικτών κερδών της Ελαΐς-Unilever κατά ποσοστό 46% περίπου εκτιμάται ότι θα οδηγήσει ενδεχόμενη μη ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων παραχώρησης χρήσης των εμπορικών σημάτων της Unilever. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις λήγουν στο τέλος του 2007.

EFG Eurobank: Το μοντέλο που ακολουθείται σε Ρουμανία και Τουρκία, όπου δρουν ανεξάρτητες χρηματιστηριακές εταιρίες, δρομολογεί και στη Βουλγαρία ο όμιλος της EFG Eurobank μέσω της Telesis Finance, γράφει η ”Ημερησία”. Επί του παρόντος, στη Βουλγαρία ο επενδυτικός βραχίονας της EFG λειτουργεί κάτω από την ”ομπρέλα” της τοπικής θυγατρικής τράπεζας Post Bank, αλλά η απόφαση του ομίλου είναι πολύ σύντομα να προχωρήσει στην απόσχισή του και στην ενεργοποίηση αυτόνομης εταιρίας.

Πειραιώς: Πρόσθετα κέρδη που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ αναμένει τα επόμενα χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς από τη σταδιακή ωρίμανση του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα και την πλήρη εκμετάλλευσή τους, αναφέρει η ”Καθημερινή”. Η Τράπεζα Πειραιώς την τελευταία 5ετία προχώρησε στη δημιουργία 110 νέων καταστημάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στην περιοχή της Αττικής, και σήμερα το σύνολο των καταστημάτων της στην Ελλάδα ανέρχεται στα 288.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v