Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: Θετικά είδαν οι αναλυτές το deal σε Ιταλία

Θετική χαρακτήρισαν την έκβαση του διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση της αγοράς στοιχηματισμού της Ιταλίας για την Intralot οι χρηματιστηριακές εταιρίες στα πρωινά τους reports όπου αναφέρονται στα οφέλη που θα έχει η ελληνική εταιρία. Τι προβλέπουν Marfin Analysis, Egnatia Finance και Proton.

ΙΝΛΟΤ: Θετικά είδαν οι αναλυτές το deal σε Ιταλία
Θετική χαρακτήρισαν την έκβαση του διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση της αγοράς στοιχηματισμού της Ιταλίας για την Intralot οι χρηματιστηριακές εταιρίες στα πρωινά τους reports όπου αναφέρονται στα οφέλη που θα έχει η ελληνική εταιρία.

Συγκεκριμένα, οι Marfin Analysis - Egnatia Finance επισημαίνουν ότι αν και είναι δύσκολο να υπολογιστεί σε αυτή τη φάση η καθαρή αποτίμηση της εν λόγω επένδυσης, η ωρίμανση της ιταλικής αγοράς στοιχημαστιμού εκτιμούν ότι θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της Intralot, κάτι που αναμένεται να φανεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2007.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι χρηματιστηριακές, με την προϋπόθεση ότι όταν ωριμάσει η αγορά η κατά κεφαλήν δαπάνη αθλητικού στοιχήματος θα φτάσει τα 150 ευρώ από τα 36 ευρώ που είναι σήμερα, υπολογίζεται ότι ο συνολικός τζίρος της αγοράς θα ανέλθει περίπου στα 9 δισ. ευρώ το 2010.

Εκτιμώντας δε ότι η εταιρία θα κατέχει μερίδιο 12,5% της αγοράς έως το 2007 και έως 17% μέχρι το 2010 και το καθαρό περιθώριό της θα είναι της τάξης του 3,5% και 4% αντίστοιχα, οι χρηματιστηριακές υπολογίζουν ότι η επένδυση στην ιταλική αγορά θα συνεισφέρει στην κερδοφορία της 13 εκατ. ευρώ μέχρι το 2007 και περίπου 60 εκατ. ευρώ έως το 2010.

Τα σημαντικά οφέλη που θα έχει η Intralot από την επέκταση στην αγορά στοιχηματισμού της Ιταλίας επισημαίνει στο πρωινό της report και η Proton.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις της για την απόδοση της συγκεκριμένης επένδυσης, αυξάνει τις προβλέψεις της για τα καθαρά κέρδη της Intralot στο σύνολο της χρήσης του 2008 κατά 18%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v