Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ελληνική αγορά καυσίμων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ο νέος εσωτερικός κανονισμός του ΟΤΕ, τα σχέδια της Εμπορικής για εθελούσια έξοδο, η κρίση στην ΕΥΑΘ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ελληνική αγορά καυσίμων, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ο νέος εσωτερικός κανονισμός του ΟΤΕ, τα σχέδια της Εμπορικής για εθελούσια έξοδο, η κρίση στην ΕΥΑΘ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Καύσιμα: Τα μεγάλα προβλήματα στην ελληνική αγορά καυσίμων καταδεικνύει το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δόθηκε στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προτείνει την απελευθέρωση των εισαγωγών καυσίμων, την απελευθέρωση του ωραρίου στα πρατήρια, να επιτραπεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να ιδρύσουν πρατήρια καυσίμων, την κατάργηση του πλαφόν στην τιμή των καυσίμων και να επανέλθει η τιμολόγησή τους σε εβδομαδιαία βάση, την απελευθέρωση σταδιακά του κλάδου μεταφοράς καυσίμων με την αύξηση του αριθμού των βυτιοφόρων.

Εμπορική Τράπεζα: Εθελούσια έξοδο 500 εργαζομένων και ταυτόχρονη πρόσληψη με αμιγώς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια 250 νέων υπαλλήλων με εξειδικευμένες χρηματοοικονομικές γνώσεις προβλέπει το νέο business plan της Εμπορικής για την επόμενη διετία, αναφέρει η ”Ημερησία”. Το σχέδιο της διοίκησης θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

ΟΤΕ: Σε ισχύ τέθηκε επισήμως ο νέος εσωτερικός κανονισμός στον ΟΤΕ, ενώ με επιστολή του προς όλο το προσωπικό του ΟΤΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού αναλύει τα μέτρα του νέου κανονισμού προσωπικού.

ΕΥΑΘ: Σε κρίση διαρκείας έχει εισέλθει πλέον η ΕΥΑΘ, μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στον ευαίσθητο τομέα των έργων, γράφει το ”Βήμα”. Ο πρόεδρος της εταιρίας και ο διευθύνων σύμβουλος εκλήθησαν χθες από τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης να δώσουν εξηγήσεις τόσο για τα σκάνδαλα όσο και για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν στην επιτροπή που συνέταξε το αποκαλυπτικό πόρισμα.

Ομόλογα: Το ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων, που η διάρκειά τους μπορεί να φτάσει έως και τα 50 χρόνια, εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ”Ημερησία”, ο υφυπουργός Οικονομίας, κ. Π. Δούκας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει προτάσεις για την έκδοση 40ετών ομολόγων, ενώ αργότερα, σε δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ τόνιζε ότι εξετάζονται διάφορες προτάσεις τραπεζών για την έκδοση τίτλων διάρκειας μεγαλύτερης των 30 ετών, έως 50 έτη.

Αποκρατικοποιήσεις: Στην πρώτη γραμμή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων βρίσκεται ο ΟΤΕ, χωρίς όμως να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το ακριβές ποσοστό που θα πωληθεί αλλά και αν θα εκχωρηθεί το management. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007 περιλαμβάνει την πώληση του Καζίνο της Πάρνηθας και διάθεση νέου πακέτου του Τ.Τ.

Ενέργεια: Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εγκατάσταση δύο νέων αεριοστροβιλικών μονάδων ισχύος 150 MW η κάθε μια στο νότιο σύστημα της χώρας, για την αντιμετώπιση της αιχμής της ζήτησης το καλοκαίρι, προχωρεί άμεσα ο διαχειριστής του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΣΜΗΕ, όπως αναφέρει το ”Βήμα”.

Νεοχημική: Η Νεοχημική κέρδισε τελικά τον διαγωνισμό για το πλειοψηφικό ποσοστό στη Rafinerija Nafte Beograd. Η Νεοχημική προσέφερε 16,38 εκατ. ευρώ για το 70% της RNB και δεσμεύτηκε να επενδύσει περαιτέρω 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v