”Σπριντάρει” η Σοφοκλέους

Με την Alpha Bank να κερδίζει περίπου 3%, την Eurobank να ξεπερνά το 2% και την Εθνική να φτάνει στο 1%, η υψηλή κεφαλαιοποίηση έχει τον πρώτο λόγο στην άνοδο της αγοράς πάνω από τις 4.500 μονάδες. Πόσο μάλλον όταν ... καύσιμο σε αυτήν την αντίδραση έρχεται από την πλευρά της ΔΕΗ και των Ελληνικών Πετρελαίων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τις 4.500 μονάδες πατά στις 14:44 για δεύτερη φορά σήμερα ο Γενικός Δείκτης. Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της ”κατάκτησης” είναι η συμπεριφορά του FTSE-20 που διαμορφώνεται προς τις 2.445 μονάδες (0,9%) και της επιθετικής αντίδρασης μετοχών όπως των Alpha Bank (3,0%), Eurobank (2,2%), Εθνικής που φτάνει προς τα 36,3 ευρώ και των μαζικών τοποθετήσεων σε μετοχές των Intralot, Πειραιώς, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ.

Στην περίπτωση μάλιστα της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ, οι μετοχές των οποίων αντιδρούν με 3,6% και 4,4% αντίστοιχα, εντοπίζονται αγορές για λογαριασμό κοινών κωδικών που ”εξειδικεύονται” στον τομέα της ενέργειας.

Μέχρι στιγμής πρόκειται για το μόνο εμφανές στοιχείο που εντοπίζεται από αυτές τις σχεδόν παράλληλες κινήσεις συγκεκριμένων διορατικών ”παικτών” και τίποτα περισσότερο.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αποτυπώνεται εύγλωττα στο ταμπλό, ενώ μέχρι στιγμής αποτιμάται με συναλλαγές αξίας περίπου 7,5 εκατ. ευρώ σε καθεμία μετοχή, των ΔΕΗ - ΕΛΠΕ, ξεχωριστά.

Στις 14:50 ο Γενικός Δείκτης έφτανε στα υψηλά των 4.502 μονάδων, με περίπου 130 μετοχές να διαμορφώνονται στο ”πράσινο”.

Από πλευράς απόδοσης ξεχώριζε το Alter με 12,4%, για το οποίο πολλά φημολογούνται και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες, η AXON στα 4,48 ευρώ, η SCIENS (πρώην Ηλέκτρα) στα 2,15 ευρώ, Πετζετάκις, Kego (με ιδιαίτερα αυξημένες για τη μετοχή συναλλαγές), η Ελγέκα στο 1,55 ευρώ (με τοποθέτηση εγχώριου θεσμικού), Vivere (πρόκειται για τη χρηματιστηριακή ομπρέλα των υπό ενοποίηση Καζίνο Ρίου - Ξάνθης), του Χαϊδεμένου (εμφανώς υποτιμημένης εταιρίας) στα 2,82 ευρώ, της Μπενρουμπή (μόνο η υπεραξία του χαρτοφυλακίου της από κτήσεις σε Σιδενόρ και Μυτιληναίο αποτιμάται μερικά εκατ. ευρώ).

Επίσης, και των Υγεία (υπερτιμημένης μεν αλλά με τις εξελίξεις στον κλάδο να τρέχουν και ειδικότερα όσον αφορά στο Ερρίκος Ντυνάν), Σωληνουργείων Κορίνθου, Revoil, Παρνασσού, Μαΐλλη (προς ανοδική διάσπαση μακροπρόθεσμης αντίστασης) αλλά και αρκετών ακόμη εισηγμένων από αυτήν την κατηγορία.

Στις 14:55 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.504 μονάδες κατά 0,84% υψηλότερα και με καθαρό τζίρο στα περίπου 210 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v