Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Τρέχει” ο ΟΤΕ - Στο ”κόκκινο” οι τράπεζες

Με αιχμή την Εθνική Τράπεζα (-2,45%) ασκούνται ισχυρότατες πιέσεις στις τράπεζες που υποχωρούν έως και 2% με όλες τις μετοχές του κλάδου στο ”κόκκινο”. Στο περίπου ένα προς τρία η αναλογία ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, με εμφανώς μετριοπαθέστερο το ενδιαφέρον των ενεργών παικτών για μετοχές μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Συνεχίζει τη θετική πορεία ο ΟΤΕ (3,62%).

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι ξένοι γνώριζαν, έγκαιρα προεξόφλησαν, την κατάλληλη στιγμή ρευστοποίησαν και τώρα δίνουν με την ουρά των πωλήσεών τους τη... χαριστική βολή σε μετοχές-σηματωρούς του FTSE 20.

Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή της Εθνικής πιέζεται μέχρι και 2,7% χαμηλότερα προς τα 35 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 1,2 εκατ. τεμαχίων στις 14:05.

Η μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου υποχωρεί κατά 2,3% ”εγκαινιάζοντας” με το… αριστερό την ένταξή της στον FTSE 20.

Καλύτερα όμως δεν πηγαίνουν Alpha Bank και Eurobank χάνοντας περίπου 2,5% η κάθε μία, με τις συναλλαγές να είναι συγκριτικά περισσότερες στην Eurobank.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται και πάλι στο όριο των 4.200 μονάδων, με τον FTSE 20 11 μονάδες πλέον υψηλότερα των 2.300 μονάδων. Οι απώλειες για τους βασικούς δείκτες θα ήταν οδυνηρότερες εάν η μετοχή του ΟΤΕ δεν αντιδρούσε κατά 3,7% προς τα 21,76 ευρώ.

Όσον αφορά στον ΟΤΕ, η Deutsche Bank ανεβάζει τον πήχη στα 25 ευρώ, η δε Morgan Stanley αναθεωρεί την τιμή-στόχο στα 23,9 ευρώ.

Θεωρούμε πιθανότατο το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν και άλλες θετικές εκθέσεις ξένων και ελληνικών χρηματιστηριακών που θα στοχοθετούν την αποτίμηση του ΟΤΕ προς τα 14-15 δισ. ευρώ.

Για τον ΟΤΕ επιμένουμε ιδιαίτερα καθώς αποτελεί ξεκάθαρη και πάγια επιλογή της στήλης από την επόμενη κιόλας ημέρα της ανάληψης των ηνίων του από τον Παναγή Βουρλούμη.

Η σχέση ανοδικών προς καθοδικές έχει επιβαρυνθεί στο περίπου ένα προς τρία, με τους ενεργούς παίκτες να είναι μάλλον διστακτικοί και μετριοπαθείς στις κινήσεις τους.

Σε Imperio, Κορδέλλου, ΟΛΘ, ΜΕΤΚΑ, Μπήτρο, Ελγέκα, Τέρνα, Intralot και Τεχνική Ολυμπιακή σημειώνονται υψηλές αποδόσεις. Συνεχίζονται οι συναλλαγές στα 40 με 40,02 ευρώ στη μετοχή του Τιτάνα, στα 27 ευρώ των Folli Follie και στα 19,64 ευρώ στη Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v