Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα βλέμματα στην Εθνική

Η διεθνής συγκυρία διευκολύνει και πάλι τη σταθεροποίηση της πρώτης ταχύτητας του FTSE 20 και την υπεραπόδοση μετοχών επιλεγμένων εταιριών. Αναμφίβολα η συνεδρίαση ανήκει στην Εθνική, που μετά την επιβεβαίωση της στήριξης των 35,60 ευρώ μπορεί να δείχνει ικανή να κινηθεί υψηλότερα. Ενδεχόμενη διαμόρφωση ήπιας ανοδικής τάσης για τον FTSE 20 θα συνεχίσει να συντηρεί στο προσκήνιο μετοχές εταιρειών από την μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η σταθεροποίηση της πρώτης ταχύτητας του 20άρη είναι το ζητούμενο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις. Η ”εκτόνωση” των πωλήσεων σε τραπεζικούς τίτλους, η αντίδραση της Εθνικής και πάλι υψηλότερα των 36 ευρώ (ενδεχομένως με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων), η ισχυροποίηση της τάσης για τον ΟΤΕ και την Alpha Bank, η αντίδραση μετοχών ικανών να φέρουν και πάλι τον FTSE 20 σε ασφαλή απόσταση υψηλότερα των 2.300 μονάδων, είναι ζητούμενα για σήμερα-αύριο.

Η συγκυρία θα λέγαμε πως προσφέρεται για μια τέτοιου χαρακτήρα κίνηση του 20αρη, καθώς τόσο τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου όσο και η επιμέρους ειδησεογραφία, διευκολύνουν κάτι τέτοιο.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Ελληνικής Τεχνοδομικής και ΟΠΑΠ, η διάθεση έως και 10 εκατ. μετοχών της Πειραιώς, τα μεγέθη της J&P Άβαξ και άλλα επιμέρους στοιχεία, μπορούν να συντηρήσουν την τάση για μετοχές επιλεγμένων εταιρειών.

Στο ενδεχόμενο της απορρόφησης των πιέσεων που ασκήθηκαν στην πρώτη ταχύτητα του FTSE 20 ποντάρουν όσοι ενεργοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε μετοχές εταιρειών όπως Folli Follie, Σαράντης, Blue Star, αλλά και σε μικρότερες εταιρείες όπως Καλπίνης, Ελβέ, Revoil (ιστορικά υψηλά στα 8,54 ευρώ), Betanet, αλλά και Rainbow, Veterin, Κούμπας και αρκετών ακόμη από αυτή την κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v