Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Aναβαθμίσεις από Έλληνες και ξένους (upd 2)

Νέες τιμές - στόχους θέτουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές για τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του Οργανισμού, τα οποία και κρίνουν ως ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων.

OTE: Aναβαθμίσεις από Έλληνες και ξένους (upd 2)
Νέες τιμές - στόχους θέτουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές για τη μετοχή του ΟΤΕ, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του Οργανισμού, τα οποία και κρίνουν ως ισχυρά και υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Αναλυτικότερα η Morgan Stanley αυξάνει στα 23,9 ευρώ, από 23,4 ευρώ πριν, την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”. Στην έκθεσή της (30/11) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ιδιαίτερα ισχυρά, υπογραμμίζοντας ότι η αναδιάρθρωση στην εγχώρια αγορά αποδίδει καρπούς.

Για τη RomTelecom σχολιάζει ότι τα καλύτερα αποτελέσματα οφείλονται στην αναπροσαρμογή των τιμολογίων.

Στα 25 από τα 21,5 ευρώ αναβαθμίζει τη μετοχή του ΟΤΕ η Deutsche Bank σε έκθεσή της (29/11) με τίτλο ”The Odyssey continues, upgrade to Buy”, ενώ η σύσταση αναθεωρείται ανοδικά σε buy. Η Deutsche Bank επισημαίνει ότι το μεγαλύτερο ρίσκο αποτελεί ο ανταγωνισμός στον τομέα των ευζωνικών υπηρεσιών, ενώ εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΤΕ θα διαμορφωθούν στα 1,75 ευρώ το τρέχον έτος.

Η Goldman Sachs αναβαθμίζει στα 23,29 ευρώ, από 22,18 ευρώ την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ δίχως να μεταβάλλει τη σύσταση ”buy”. Παράλληλα αναθεωρεί υψηλότερα τις εκτιμήσεις για τα μεγέθη του Οργανισμού και εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 1,23 ευρώ το 2006 και στα 1,63 ευρώ το 2007.

Από την πλευρά της η Lehman Brothers σε έκθεσή της (30/11) ενισχύει στα 21 ευρώ, από 20 ευρώ προηγουμένως την τιμή – στόχο για τον ΟΤΕ αναβαθμίζοντας τις προβλέψεις για τα EPS της περιόδου 2006-08.

Βάσει των νέων εκτιμήσεων τα EPS του Οργανισμού θα προσεγγίσουν τα 1,12 ευρώ το 2006 και τα 1,34 ευρώ το 2007.

Η UBS από την πλευρά της προχωρά σε αύξηση της τιμής-στόχου για τον ΟΤΕ στα 25 ευρώ, από 24,7 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”Buy 2”.

Εξάλλου, στα 24 ευρώ από 22 ευρώ πριν αυξάνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ η Piraeus Sec. στο πρωινό report (30/11) μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Οργανισμού. Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”outperform” και προβλέπει ότι οι ενοποιημένες πώλησεις του ΟΤΕ για την περίοδο 2006-09 θα τρέξουν με ετήσιο ρυθμό 6,1%.

Η Piraeus Sec. υπολογίζει ότι ο ΟΤΕ διαθέτει δυνατότητα δανεισμού τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω επεκτατικές κινήσεις ή την αγορά των υπολοίπων μετοχών της Cosmote.

Η P&K αυξάνει κατά 23,7% την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, στα 25 ευρώ χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα ισχυρά και υψηλότερα των αποτελεσμάτων.

O OTE ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων, σχολιάζει η Marfin Analysis, η οποία αποδίδει το γεγονός στην ισχυρή μείωση στα κόστη της σταθερής, ενώ χαρακτηρίζει ικανοποιητική την πορεία της Rom Telecom δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει.

Η Proton Bank παραμένει θετική για τον ΟΤΕ και αποδίδει τα υψηλότερα των προβλέψεων EBITDA στην περικοπή στα κόστη αλλά και στα δραστηριότητες στη Ρουμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v