Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εισροές ”κυοφορούν” νέα άνοδο

Σε δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE 20 έχουν πραγματοποιηθεί εισροές επαρκείς για να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη σε υπέρβαση των 4100 μονάδων, στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις. Μετά την Ενέργεια, που λόγω ΔΕΗ παρουσιάζει ενδιαφέρον, τάση διαμορφώνεται και βραχυπρόθεσμα στον κλάδο της Υγείας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο ρυθμό των ξένων αγορών θα συνεχίσει να κινείται και η Σοφοκλέους. Με βραδύτερο ή ταχύτερο ρυθμό, δεν φαίνεται να έχει και τόση σημασία, καθώς κυρίως οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι επιλέγουν συγκεκριμένες εταιρείες.

Αυτό φαίνεται τις τελευταίες ημέρες με την θεαματική θετική μεταβολή της τιμής της μετοχής του Τιτάνα, την επανεμφάνιση των αγοραστών στη μετοχή της Εθνικής, στην κινητικότητα που παρατηρείται σε ΔΕΗ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ΟΤΕ, αλλά και σε επιμέρους εισηγμένες.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει για παράδειγμα στη μετοχή του Φουρλή, στη μετοχή της Motor Oil, αλλά και ενδεχομένως στο Ιατρικό Αθηνών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις (δες σχετικό θέμα).

Ο κλάδος της υγείας, εκ των πραγμάτων ανοικτός, συγκεντρώνει εύλογα θα λέγαμε το επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ στην αγορά αναμένεται η... απάντηση του Υγεία.

Πρόκειται για έναν χώρο-κλάδο όπου και μέσω τις αξιοποίησης των ΣΔΙΤ, δηλαδή της σύμπραξης και συγχρηματοδότησης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν θεσμικές αλλαγές που αφορούν άμεσα, είτε έμμεσα, και μονάδες του Δημόσιου φορέα.

Κατά την εκτίμησή μας, μετά την Ενέργεια, την Ακτοπλοΐα, ο κλάδος Υγεία μπορεί να αποτελέσει χρηματιστηριακά έναν ικανό ”μοχλό” αντίδρασης.

Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε και στη βραχυπρόθεσμη χρηματιστηριακή αντίδραση συγκεκριμένων μετοχών.

Από τεχνικής πλευράς σε συγκεκριμένες μετοχές έχουν τοποθετηθεί κεφάλαια ικανά να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη αυτή τη φορά σε υπέρβαση των 4.100 μονάδων. Αιχμή κατά την εκτίμησή μας παραμένει η Εθνική, με ανοδικό πλέον διάγραμμα, τις εξελίξεις στο μέτωπο της Κύπρου αλλά και της Marfin, του ΤΤ (που πριμοδοτείται με θετικές εκθέσεις τελευταία) και ενδεχομένως των ΔΕΗ, ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v