Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το θετικό κλίμα, λένε οι ΑΧΕ

Το θετικό κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό αναμένουν οι αναλυτές ότι θα ακολουθήσει η Σοφοκλέους, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων στην εγχώρια αγορά, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα συνεχιστεί το επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές.

Διατηρείται το θετικό κλίμα, λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το θετικό κλίμα στην αγορά παραμένει, ενώ το επιλεκτικό ενδιαφέρον για συγκεκριμένες μετοχές συνεχίζει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

Η National Securities εκτιμά ότι η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει θετική, ενώ η Piraeus Securities αναμένει ότι η Σοφοκλέους θα επιχειρήσει να αγγίξει τα υψηλά του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η κινητικότητα και η φημολογία όσον αφορά τις εξαγορές και συγχωνεύσεις σε διάφορους τομείς, παραμένει ένας ακόμα καταλύτης, εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Οι διεθνείς αγορές αναμένεται να ανοίξουν σήμερα σε χαμηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με την Proton Securities, η οποία εκτιμά ότι στη Σοφοκλέους θα διατηρηθούν οι τάσεις συσσώρευσης, με ορισμένες κερδοσκοπικές κινήσεις μεταξύ των εταιρειών που υπεραποδίδουν το τελευταίο διάστημα.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμένει καλό, ωστόσο ορισμένες ήπιες κερδοσκοπικές κινήσεις δεν μπορούν να αποκλειστούν για τη σημερινή συνεδρίαση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εγνατία Finance. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η γενικότερη μεσοπρόθεσμη τάση αναμένεται να καθοριστεί από τα εταιρικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, που έχουν ήδη αρχίσει να ανακοινώνονται. Η Σοφοκλέους, εκτιμά η Εγνατία, θα ακολουθήσει την τάση αυτή, ελλείψει ειδήσεων που να μπορούν να κινήσουν την αγορά.

Τι έγινε χθες: Το ιδιαίτερα θετικό κλίμα που επικράτησε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές βοήθησε τις ελληνικές μετοχές να επιδοθούν σε ράλι ανόδου. Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, Coca Cola 3E και Τιτάνας ήταν οι μετοχές με την καλύτερη απόδοση, ενώ η εξαγορά του 20% της τουρκικής Akbank από την Citibank ενίσχυσε τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 293 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v