Ισχυρή ανοδική τάση από τράπεζες

Κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα με τη βοήθεια των περισσότερων δεικτοβαρών τίτλων ενώ υπο-απέδωσαν μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση. Τεχνικά η εικόνα δείχνει ”βόρεια” ιδιαίτερα αν συνεχιστεί το θετικό διεθνές κλίμα. Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Έντονα ανοδική κίνηση με κύριους πρωταγωνιστές τους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τις Τράπεζες, ενώ υστέρησαν σημαντικά μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση κάτι που επιβεβαιώνεται από το +2,12 του FTSE έναντι του +0,61% του FTSEM και του +0,85% του FTSES, ενώ το +2,62% του Τραπεζικού Δείκτη καταδεικνύει τους ουσιαστικούς ανταγωνιστές της ημέρας.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η Σοφοκλέους αποκτά τάση και αυτή είναι ανοδική έστω κι αν στην παρούσα φάση σημαντική ρευστότητα μετακυλίστηκε από τις χαμηλότερες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Κι αν δεν υπάρξουν εισαγόμενες αρνητικές εκπλήξεις, θεωρείται περίπου βέβαια η κίνηση σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE μόνο ο Γερμανός έκλεισε με οριακές απώλειες και αμετάβλητος ο τίτλος της Coca Cola, ενώ από το τραπεζικό ταμπλό το ”κόκκινο” τερμάτισαν τη συνεδρίαση Aspis Bank και Marfin Group.

Αντίθετα με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων Αγροτική, Εθνική( το 1/5 της μεικτής αξίας συναλλαγών), Cosmote, Τιτάν και αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Βιοχάλκο, Intracom, ΟΤΕ, Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα έκλεισε σε υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4.075,48 μονάδες με κέρδη 1,68% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 356 εκατ. Από τα οποία τα 36,1 αφορούσαν ”πακέτα”.

Σημαντικά ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά παραγώγων όπου παρατηρήθηκε αύξηση των συναλλαγών, κέρδη μεγαλύτερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μικρές υπερτιμήσεις και οι τελευταίες πράξεις για τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης στο υψηλό ημέρας.

Τεχνικά η εικόνα επιτρέπει τη συγκρατημένη αισιοδοξία που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο σε περίπτωση που ο Δείκτης επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα των 4.150 μονάδων.

Ικανοποιητική όσον αφορά στην αναλογία όχι όμως και όσον αφορά στα ημερήσια κέρδη, η τελική εικόνα με 180 ανοδικές μετοχές έναντι 76 πτωτικών, όμως μόλις 8 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα των 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Τέλος, όσον αφορά στους ημερήσιους πρωταγωνιστές ασφαλώς και ξεχωρίζει το νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, συνέχισε ανοδικά η Vivere και τα Σωληνουργεία Κορίνθου, ενώ σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον σημειώθηκε για Βαράγκη, Mevaco, Βιοτέρ, Alsinco και Μουζάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v