Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η νέα εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ, η φημολογία περί δημόσιας πρότασης για την ΕΧΑΕ, η ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς από τον Γ. Προβόπουλο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η νέα εθελούσια έξοδος στον ΟΤΕ, η φημολογία περί δημόσιας πρότασης για την ΕΧΑΕ, η ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς από τον Γ. Προβόπουλο, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Νέα εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ για περίπου 700 υπαλλήλους μέσα στο 2007 προανήγγειλε ο οικονομικός διευθυντής του Οργανισμού, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αναλυτές της HSBC, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με την ΕΕ για την πρώτη εθελούσια έξοδο. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το κόστος της νέας εθελουσίας εξόδου θα ανέλθει στα 200 εκατ. ευρώ. Σύντομα η διοίκηση θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανείων του ΟΤΕ με την έκδοση ομολογιακού δανείου 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, θα γίνουν προσλήψεις περίπου 1.300 νέων υπαλλήλων, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εθελουσίας.

EXAE: Έντονη ήταν η χθεσινή φημολογία στην αγορά που ήθελε ορατό το ενδεχόμενο ακόμη και δημόσιας πρότασης για την ΕΧΑΕ, κάτι που οδήγησε την τιμή της μετοχής στα 13,50 ευρώ. Σχετικά με την φημολογία για τη μετοχή της ΕΧΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε σχετικό και ουδεμία συζήτηση έχει πραγματοποιηθεί ανάμεσα στη διοίκηση της εταιρείας και οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Εμπορική: Τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Εμπορικής για το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με την Ημερησία, να σημειώσουν αύξηση άνω του 35%, υπό την προϋπόθεση ότι η διοίκηση δεν θα σχηματίσει προβλέψεις. Οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων φέρεται να έχουν σημειώσει αύξηση 26%-28% σε ετήσια βάση, ενώ ο ρυθμός αύξησης στα καταναλωτικά δάνεια κινείται στην περιοχή του 43%-45%. Σημειώνεται ότι σε μια εβδομάδα ο κ. Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος παραιτήθηκε στις 25 Αυγούστου από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Εμπορικής, θα αναλάβει καθήκοντα αντιπροέδρου στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Eurobank: Την εξαγορά της πολωνικής τράπεζας Dominet Bank επιχειρεί η EFG Eurobank Ergasias, αναφέρει η Καθημερινή. Η ελληνική τράπεζα, που ήδη αναπτύσσεται αυτόνομα στη χώρα μέσω της Polbank EFG, έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Dominet και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διεργασίες.

ΟΠΑΠ: Μέχρι το τέλος του 2006 θα ξεκινήσει το νέο τυχερό παιχνίδι Μπίνγκο-Λόττο, όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του Οργανισμού στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε την πρόσληψη εξειδικευμένου στελέχους από την παγκόσμια αγορά των τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος θα αναλάβει την οργάνωση και λειτουργία του παιχνιδιού ”Πάμε Στοίχημα”.

Generali: Το ενδιαφέρον του για την αγορά της Αιγύπτου αναθερμαίνει ο όμιλος Generali, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο υποστήριξής του στο εγχείρημα αυτό, από τις δυο θυγατρικές του στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, σχετικά πρόσφατα, ο ιταλικός όμιλος έθεσε εκ νέου στο χάρτη των στρατηγικών-επεκτατικών του κινήσεων την Αίγυπτο, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη αγορά εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

ΧΑ-ΧΑΚ: Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006 ξεκινά η λειτουργία της κοινής πλατφόρμας του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, ανοίγοντας το δρόμο για εύκολη πρόσβαση των επενδυτών στις δυο αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v