Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον FTSE 20 τα βλέμματα

Κίνηση σε εύρος ιδιαίτερα στενό για τον Γενικό Δείκτη, ελάχιστες οι σημαντικές βοήθειες από τους δεικτοβαρείς τίτλους, σχετική επιφύλαξη σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση και όλα αυτά εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος. Παραμένει ζητούμενο η ει δυνατόν ταχύτερη επιστροφή του FTSE 20 πάνω από τις 2.191 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε στενό εύρος διακύμανσης μόλις 12 μονάδων κινείται μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης, καθώς λείπουν οι σημαντικές βοήθειες από τις μετοχές του FTSE 20 προκειμένου να τον ωθήσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο οι ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intracom και Τιτάνας, από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας συνεδρίασης, καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα του 1%, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20 κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος.

Σχετικά πλευρική η εικόνα και στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, με ελάχιστες μετοχές να καταγράφουν αξιόλογα ημερήσια κέρδη, ενώ σε αρκετές από αυτές οι όποιες ποσοστιαίες μεταβολές σημειώνονται με μικρό αριθμό συναλλαγών.

Όσον αφορά στην τεχνική εικόνα, ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης αποπειράθηκε καταρχήν μια κίνηση υψηλότερα των 2.191 μονάδων, όμως σταδιακά υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ με μικρά κέρδη κινούνται οι δείκτες μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τους ελάχιστους ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν η κοινή και η προνομιούχος μετοχή της Ξυλεμπορίας, ενώ σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν οι Ναυτεμπορική, Revoil, Χατζηιωάννου, Axon και βέβαια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το νέο ιστορικό υψηλό που καταγράφεται από τις μετοχές των Marfin Group και Εγνατίας Τράπεζας.

Μετά την παρέλευση μιας ώρας συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται οριακά με αρνητικό πρόσημο και μάλιστα στο χαμηλό ημέρας των 4.001 μονάδων, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 54 εκατ. ευρώ, από τα οποία 11,5 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει ”χέρια” 100.000 τεμάχια της Φουρλής στα 14,06 ευρώ, 113.673 της Πειραιώς στα 21,50, 193.753 της Alpha Bank στα 22 ευρώ και 35.730 τεμάχια της Τράπεζας της Ελλάδος στα 93,60 ευρώ.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης ει δυνατόν η επιστροφή του FTSE 20 υψηλότερα των 2.191 μονάδων, κάτι που θα επιτρέψει και την αύξηση της κινητικότητας σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v