Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τη βοήθεια του 20άρη η παραμονή στις 4.000

Γύρω από τις 4.000 μονάδες διαμορφώνεται ο Γενικός Δείκτης με τον FTASE 20 να ”κρατά” συντηρητικά τις δυνάμεις του. Στο περίπου 3 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών, με τις ενδείξεις ”μόχλευσης” σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό να ισχυροποιούνται.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γύρω από το τετραχίλιαρο ”παίζει” η αγορά. Όσον αφορά στον Γενικό Δείκτη, η τάση έχει... ηρεμήσει αρκετά, με τον FTASE 20 να ενισχύεται κατά 0,56%, προς τις 2.182 μονάδες.

Μέχρι στιγμής (περίπου 13:10), κύριες μετοχές όπως Εθνική, ΟΤΕ, Πειραιώς, αλλά και ΔΕΗ, Motor Oil, Eurobank, κινούνταν περίπου στο μέσον του ημερήσιου εύρους.

Αγοραστές και πωλητές φαίνεται πως έχουν βρει ένα σημείο ισορροπίας-αναφοράς στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με τον FTASE 20 να συντηρείται υψηλότερα της κρίσιμης τεχνικής περιοχής.

Το ενδιαφέρον παραμένει ζωηρό και σε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς, καθώς η αναλογία ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 3 προς 1.

Η Rainbow κρατούσε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στα 5,44 ευρώ, η Unibrain στα 3,44 ευρώ, η Nexans (Alcatel) μειώνει κι άλλο την ”ψαλίδα” αποτίμησης από την αντίστοιχη θυγατρική του ομίλου Βιοχάλκο, ενώ η Σάνυο διαμορφωνόταν στο 1,17 ευρώ.

Το ενδιαφέρον είναι πως μετά τη χθεσινή πίεση, προκειμένου να ”εκβιαστεί” προσφορά οι αγοραστές επανήλθαν σήμερα πιο απαιτητικοί στη μετοχή της Ridenco, ωθώντας τη στο 1,25 ευρώ (5,04%).

Οι συναλλαγές στη μετοχή της Ridenco διαμορφώνονται στα 41.451 τεμάχια, ενώ μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζήτηση από πλευράς βασικού μετόχου άλλης εισηγμένης του κλάδου.

Ανοδικά διαμορφώνεται η μετοχή των Revoil, Eurodrip, Alco, Μπενρουμπή, Σίδμα (εμφανώς υποτιμημένη), ενώ η μετοχή της Marfin κερδίζει 2,8%, στα 35,26 ευρώ πλέον.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει από τον τραπεζικό κλάδο αυτή τη φορά η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου, μετά την καταγραφή ιστορικά υψηλής τιμής και των σημαντικών συναλλαγών, περίπου 1,9 εκατ. τεμαχίων, στις 13:10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v