Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα κρατήσουν οι 3.500 μονάδες;

Είναι ενθαρρυντικό πως για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση δείχνει να εξισορροπείται η τάση στη μετοχή της Εθνικής, υψηλότερα των 29 ευρώ. Αποτελεί όμως μέχρι στιγμής μια από τις ελάχιστες θετικές ενδείξεις που αφορούν στη βραχυπρόθεσμη τάση, καθώς η αναλογία ανοδικών/πτωτικών να διαμορφώνεται στο περίπου ένα προς δύο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο χείλος των 3.500 μονάδων διαμορφώνεται η αγορά, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη.

Με την Εθνική λίγο υψηλότερα προς τα 29,16 ευρώ, τις συναλλαγές στα περίπου 205 εκατ. ευρώ (14,5 εκατ. ευρώ σε πακέτα) στις 14:15 και στο περίπου ένα προς τρία η αναλογία ανοδικών/πτωτικών.

Το γεγονός πως από τον 20άρη διαμορφώνεται ανοδικά η τάση μόνο για Εθνική, Alpha Bank και Intracom και υποχωρούν σημαντικά Αγροτική, Τιτάνας, Follie, Πειραιώς, ΚΑΕ και ΔΕΗ, επιβεβαιώνει τη νευρικότητα και την έντονη επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί στην αγορά.

Συγκριτικά και οι τρεις βασικοί δείκτες FTSE κινούνται χαμηλότερα, με τον Mid 40 κατά 0,7%, έναντι 0,5% του FTSE 20 και 0,2% του SC 80.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως μεταξύ των μετοχών που αντιδρούσαν ανοδικά (Hitech, Τεχνικές Εκδόσεις, Euromedica, Λεβεντέρης, Veterin, κ.α.) οι συναλλαγές παρέμεναν ιδιαίτερα χαμηλές.

Είναι επίσης ενδεικτικό πως περίπου στις 14:15 για 15 μετοχές οι απώλειες διαμορφώνονταν από 7 έως 17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v