Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Εκτιμούν διατήρηση αρνητικού κλίματος σε ΧΑ

Αρνητικό θα παραμείνει και σήμερα το κλίμα στη Σοφοκλέους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι οποίοι αναφέρουν ότι το τοπίο ίσως ξεκαθαρίσει όταν υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής και με την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

ΑΧΕ: Εκτιμούν διατήρηση αρνητικού κλίματος σε ΧΑ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Παραμένει η αρνητική ψυχολογία της αγοράς, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό report της, η οποία για σήμερα εκτιμά ότι θα συνεχιστούν οι ρευστοποιήσεις, τονίζοντας ωστόσο πως ορισμένες μετοχές διαπραγματεύονται σε ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο.

Ο νέος γύρος πιέσεων στις διεθνείς αγορές θα συνεχίσει να επηρεάζει τη Σοφοκλέους, εκτιμά η Σίγμα Securities.

Από την πλευρά της η Alpha Finance προβλέπει ότι το αρνητικό κλίμα στην ελληνική αγορά θα παραμείνει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ΑΜΚ της Εθνικής και μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω από την αύξηση των επιτοκίων.

Η Eurocorp, εξάλλου, εκτιμά ότι στη Σοφοκλέους θα υπάρξουν τάσεις συσσώρευσης γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι τράπεζες και οι ξένες αγορές οδήγησαν χθες σε χαμηλότερα επίπεδα τη Σοφοκλέους, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Η αδυναμία στις αγορές παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό, αναφέρει η χρηματιστηριακή, η οποία δεν ”βλέπει” κάποιον παράγοντα που να μπορεί να ”ξεκαθαρίσει” το τοπίο.

Εκτιμά ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν νευρικοί βραχυπρόθεσμα και η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των αγορών. Σύμφωνα με την Εγνατία, οι εξελίξεις αναφορικά με την ΑΜΚ της Εθνικής ίσως δώσουν μια κατεύθυνση στον τραπεζικό κλάδο.

Τι έγινε χθες: Πτώση της τάξης του 2,7% κατέγραψε χθες η Σοφοκλέους, καθώς συνεχίστηκαν οι ρευστοποιήσεις εν μέσω της γενικότερης πτωτικής πορείας που ακολουθούν οι διεθνείς αγορές, γράφει η Marfin Analysis. Ο όγκος των συναλλαγών άγγιξε τα 413 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με απώλειες της τάξης του 1,9% και 4,5% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v