Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων τραπεζών για την εξαγορά της αιγυπτιακής Bank of Alexandria, η ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα” από τον ΟΠΑΠ, τα σχέδια της Motor Oil για τον τομέα της ενέργειας και τα σχέδια επέκτασης της Goody’s σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων τραπεζών για την εξαγορά της αιγυπτιακής Bank of Alexandria, η ανάληψη της διαχείρισης του ”Πάμε Στοίχημα” από τον ΟΠΑΠ, τα σχέδια της Motor Oil για τον τομέα της ενέργειας και τα σχέδια επέκτασης της Goody’s σε Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον τύπο σήμερα, Τετάρτη.

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών τίθεται πλέον η υπό ιδιωτικοποίηση αιγυπτιακή τράπεζα Bank of Alexandria, οι μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της οποίας πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 3 Ιουλίου. Σύμφωνα με την Ημερησία, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει HSBC, Barclays, ABN Amro, BNP Paribas, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς, καθώς και τράπεζες από το Κουβέιτ.

Εθνική: Δεν απέκλεισε ο υπουργός Απασχόλησης την έγκριση αιτημάτων για αγορά μετοχών που θα υπερβαίνουν το πλαφόν του 23% των αποθεματικών των ταμείων, σύμφωνα με την Καθημερινή. Η ερώτηση, αναφέρεται στο δημοσίευμα, ετέθη με αφορμή το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τη διατήρηση του ποσοστού που κατέχουν τα ταμεία στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας.

ΟΠΑΠ: Στον ΟΠΑΠ περνάει από το Φεβρουάριο του 2007 η οργάνωση, υποστήριξη και διεξαγωγή των στοιχημάτων προκαθορισμένης και μεταβλητής απόδοσης, καθώς τον Ιανουάριο λήγει η επταετής σύμβαση του Οργανισμού με την Intralot.

Motor Oil: Στρατηγικές συμμαχίες στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει η Motor Oil, καθώς, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εισηγμένης στο ΣΜΕΧΑ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η ΜΟΗ σχεδιάζει επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς η Motor Oil δεν διαθέτει την τεχνογνωσία για να εισέλθει αυτόνομα στην αγορά ενέργειας, επιδιώκει συμμαχίες.

Goody’s: Επέκταση στα Βαλκάνια και την ΝΑ Ευρώπη για τις αλυσίδες Goody’s και Flocafe, με τη συνδρομή της εμπειρίας του ομίλου Vivartia στις αγορές αυτές, δρομολογείται βραχυπρόθεσμα, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες επαφές για το σκοπό αυτό, αναφέρει δημοσίευμα της Ημερησίας.

Telepassport: Το ενδεχόμενο εισαγωγής της TelePassport στο Χρηματιστήριο με ”όχημα” την PC Systems εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό συμμετοχής άνω του 80%, κ. Γιώργος Οικονόμου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Καθημερινή, σε συζητήσεις για την εξαγορά της Telepassport βρίσκεται η Forthnet.

Εισηγμένες: Τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου ο νόμος των δημοσίων προτάσεων για τις εισηγμένες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές των τραπεζών με τουλάχιστον τέσσερις εισηγμένες εταιρείες του Mid Cap 40, καθώς οι βασικοί μέτοχοι αυτών των εταιρειών βρίσκονται στο επίπεδο του 33,3% που απαιτείται για δημόσιες προτάσεις και σε οποιαδήποτε νέα μεταβολή θα υποχρεούνται να υποβάλλουν δημόσια πρόταση για το 90% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

MSCI: Οι ελληνικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης αποδείχθηκαν οι πλέον ευάλωτες στο χρηματιστηριακό ξεπούλημα του προηγούμενου μήνα, καθώς κατέγραψαν απώλειες άνω του 9%, σύμφωνα με τα στοιχεία της MSCI για τις αναπτυγμένες αγορές, γράφει η Ελευθεροτυπία.

Επιχειρήσεις: Πολυμελής ελληνική επιχειρηματική αποστολή βρίσκεται από χθες στην Ουκρανία. Στην αποστολή, σύμφωνα με το Βήμα, συμμετέχουν εκτός από εκπροσώπους της ΔΕΗ, του ΥΠΕΧΩΔΕ και της ΑΤΕ και στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φαρμάκων και της βιοτεχνολογίας, των επίπλων και της ξυλείας, της κλωστοϋφαντουργίας, της εμπορίας αλουμινίου, των ηλεκτρικών ειδών και του πολλαπλασιαστικού υλικού.

Μετρό: Με τιτλοποίηση των μελλοντικών κερδών του Δημοσίου από την Αττική Οδό προτίθεται να κατασκευάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ τη νέα γραμμή του μετρό, που θα καλύπτει τη διαδρομή Αλσος Βεΐκου-Πανεπιστήμιο-Κατεχάκη-Μαρούσι. Το συνολικό κόστος εκτιμάται οτι θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

ΕΒΕΑ: Την πλειοψηφία των εδρών του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κατέκτησε ο συνδυασμός Επιχειρηματική Δράση με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v