Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Γερμανική

Γερμανική "ανάσα" για τις ιχθυοκαλλιέργειες

Kόντρα στην κρίση και στην ελεύθερη πτώση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία -τον σημαντικότερο αγοραστή των ελληνικών προϊόντων-, οι ελληνικές εξαγωγές σε τσιπούρα και λαβράκι πέρυσι κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο.

Άντεξαν το 2009  οι «μεγάλοι» του εμπορίου

Άντεξαν το 2009 οι «μεγάλοι» του εμπορίου

Συγκράτηση τζίρου, κάμψη κερδοφορίας αλλά και "μάζεμα" δανεισμού επιφύλαξε το 2009 για σειρά εταιριών του εμπορίου. Όμως κάποιες κατάφεραν να εμφανίσουν αύξηση μεριδίων. Οι περιπτώσεις Ηλεκτρονικής, Φουρλή, Sprider, Σαράντη.

Εισηγμένες: Βελτίωση ρευστότητας φέρνει η κρίση!

Πόσο προβλέπεται να ενισχυθούν οι δείκτες ρευστότητας των εισηγμένων μέσα στην επόμενη διετία – Τι λένε τα στοιχεία του δείκτη «καθαρός δανεισμός προς EBITDA» για 32 εταιρείες – Αναλυτικός πίνακας.

Ν. Χρηστάκης: Ο πιο

Ν. Χρηστάκης: Ο πιο "ισχυρός" Έλληνας στον κόσμο

Ο καθηγητής Νικόλας Χρηστάκης, ο ισχυρότερος Έλληνας στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό "Time" που τον συμπεριέλαβε στη σχετική παγκόσμια λίστα του, θα βρεθεί στην Ελλάδα και στα Public με αφορμή το νέο του βιβλίο.

Ισορροπία του τρόμου στα διεθνή χρηματιστήρια

Ισορροπία του τρόμου στα διεθνή χρηματιστήρια

Επιδεινώνεται το επιχειρηματικό κλίμα, καθώς παραμένουν οι αμφιβολίες για την ανάπτυξη και τις επιπτώσεις από την αλλαγή πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών. Ο αντίκτυπος της ελληνικής κρίσης και η "αύξηση" των PIGS.

Ανεβάζει στροφές ο τεχνολογικός κλάδος

Με υψηλές ταχύτητες θα τρέξει ο τομέας της τεχνολογίας το 2010. Οι πωλήσεις σε όλους τους επιμέρους κλάδους θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών να συγκεντρώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τεστ αντοχής για οικονομία και επενδύσεις

Σε περίοδο μακράς ύφεσης φαίνεται να μπαίνει η οικονομία με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την κρίση. Το νέο περιβάλλον σε ακίνητα αλλά και στη Σοφοκλέους.

Νέα πυξίδα για τη Σοφοκλέους

Kάτω από το «άγρυπνο βλέμμα» της ΕΕ και το στενό μαρκάρισμα των αγορών θα βρίσκονται η ελληνική οικονομία και η Σοφοκλέους, τουλάχιστον τους επόμενους μήνες. Τα μακροπρόθεσμα οφέλη αλλά και οι φόβοι για ύφεση.

Ακόμη πιο χαμηλά ο πήχης για λιανεμπόριο-τρόφιμα

Mε το άγχος της διατήρησης της ρευστότητας, της διαχείρισης των κινδύνων και της επιβίωσης σε ένα περιβάλλον πτωτικής ζήτησης κινείται το λιανεμπόριο. Οι εκτιμήσεις για ένδυση, καλλυντικά, ηλεκτρικά, παιχνίδια, τρόφιμα.

Νίκη των ασφαλιστικών κατά του Ομπάμα

Η απώλεια της απαιτούμενης πλειοψηφίας στη Γερουσία για τον Ομπάμα τον οδήγησε σε μια ...ήττα από τις ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς καθυστερεί η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας. Το ασφαλιστικό των ΗΠΑ και το plan B.

Σε κομβικό σημείο το ελληνικό λιανεμπόριο

Υποστηλώματα στις κατασκευαστικές...

Νάρκες στην ανάπτυξη βλέπει η ΕΚΤ

Επί τάπητος ο γόρδιος δεσμός της αγοράς φαρμάκου

Τα «κεφαλαιακά στοιχήματα» των εισηγμένων

Αναλυτές: Διψήφια άνοδος για μετοχές το 2010

Δεκαετία-Βατερλό για τα χρηματιστήρια

Γιατί έχει "παγώσει" η αγορά ακινήτων

Σε τεντωμένο σκοινί οικονομία και αγορά...

Ωρολογιακές βόμβες τα κρατικά χρέη

v