Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Αναδιάρθρωση:

Αναδιάρθρωση: "Ψάχνουν" πώς και... πότε

Θέμα χρόνου και… τρόπου η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Τα σενάρια και οι αιτίες. Τι εξυπηρετούν οι επίσημες διαψεύσεις. Γιατί μια συμφωνία ίσως αποδειχτεί "φιλί ζωής" για το… μνημόνιο!

"Σφάζονται" οι σύμβουλοι για τη μεγάλη πίτα

Οι «χρυσές συμφωνίες» με επιλεγμένους ξένους οίκους αλλά και με εγχώριους συμβούλους και νομικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις. Οι πρώτες ενστάσεις - προσφυγές και η έλλειψη διαφάνειας στις αμοιβές.

Το… Παράσημο της ΓΕΝΟΠ στο Euro2day.gr

Το… Παράσημο της ΓΕΝΟΠ στο Euro2day.gr

Τελικά το πήραμε το… παράσημο. Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσει την ουσία εξαπέλυσε επίθεση κατά του Εuro2day.gr. Υπάρχει όμως άθικτη η ταμπακέρα και μια σειρά από δυσάρεστα ερωτήματα.

Ο Krugman, η χίμαιρα της λιτότητας και η Ελλάδα

Ο Krugman, η χίμαιρα της λιτότητας και η Ελλάδα

Η πολιτική λιτότητας που επιβάλει η ΕΕ είναι λανθασμένη τονίζει ο νομπελίστας P.Krugman. Αποδείξεις της αποτυχίας, η κρίση στην Πορτογαλία, η εκτόξευση των επιτοκίων στην Ιρλανδία αλλά και η ίδια η Βρετανία. Τι προτείνει.

ΔΕΗ: Το

ΔΕΗ: Το "δωράκι" των €100 εκ. στους συνδικαλιστές

Πώς η ΔΕΗ από τη μία έκοψε (με βάση την κατά νόμο υποχρέωσή της) και από την άλλη "έραψε", για να διασφαλίσει τη χρηστή… συνδιοίκηση με τους συνδικαλιστές, κάτω από την πίεση της "προϊσταμένης" υπουργού Τ. Μπιρμπίλη.

Μπρος γκρεμός και πίσω η… κυβέρνηση!

Τέλος χρόνου για τα κυβερνητικά ημίμετρα. Άμεση ανάγκη για ανασχηματισμό και αλλαγή πλεύσης, ενόψει σχεδόν βέβαιου «κουρέματος» το 2013. Πώς οδηγηθήκαμε στη νέα υποβάθμιση, τι προεξοφλούν οι αγορές.

Λιβύη: Τα μεγάλα συμφέροντα και η... Βοσνία

Οι ισχυρές εξαρτήσεις που κρύβονται πίσω από την επέμβαση Ευρωπαίων και Αμερικανών στη Λιβύη. Πώς η περίπτωση της Βοσνίας το 1995 θα μπορούσε να αποτελέσει "οδικό χάρτη" για την επίλυση της τρέχουσας κρίσης.

ESM: Πώς θα λειτουργεί, ποιοι οι όροι των δανείων

Υπό αυστηρούς όρους θα παραχωρεί δάνεια ο νέος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2013. Οι όροι λειτουργίας, η στρατηγική χρηματοδότησης και ο μηχανισμός στήριξης πρωτογενών αγορών.

Σύμφωνο Euro Plus: Τι αφορά, ποιες χώρες βαραίνει

Το διευρυμένο Σύμφωνο του Ευρώ ανοίγει τον δρόμο για λιτότητα διαρκείας σε χώρες με υψηλά ελλείμματα και χρέη. Τι λέει το Σύμφωνο Euro Plus, οι κατευθυντήριες γραμμές, οι δεσμεύσεις πολιτικής και η παρακολούθηση.

ΕΕ: Οι 10 δεσμεύσεις που ισχύουν και για τους 27

Αναδιάρθρωση "ευάλωτων" τραπεζών, μεταρρύθμιση συνταξιοδοτικών συστημάτων, μέτρα για την ενιαία αγορά μεταξύ των δεσμεύσεων των "27". Χαλαρώνουν οι όροι εποπτείας στους εθνικούς προϋπολογισμούς των μελών εκτός ευρωζώνης.

Λιβύη: Από το "no fly" στο..."no win"

Στην πρέσα των εξεγέρσεων η Σαουδική Αραβία

Λιβύη: Η ισορροπία δυνάμεων

Λιβύη: Τα επόμενα «επεισόδια» και οι κίνδυνοι

Κράτος, Ναυπηγεία και τα συγκοινωνούντα δοχεία!

ΟΤΕ-COSMOTE: Παιδιά ενός… ανώτερου Θεού!

Γιατί η Δύση φοβάται τη Λιβύη...

Η Λιβύη, ο Αντρέας και ο Καντάφι...

Τα καυτά ερωτήματα του "παρ΄ ολίγον" deal

ΓΕΝΟΠίτες με κόστος… 30 εκατ. ευρώ!

v