Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδια ανασχηματισμού και... κόκκινες γραμμές

Τα σχέδια του ΓΑΠ για τη χρησιμοποίηση τεχνοκρατών στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Ο "οικουμενικός" Παπαδήμος και οι... καραμπόλες. Πού τραβούν κόκκινη γραμμή οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί.

Σχέδια ανασχηματισμού και... κόκκινες γραμμές
Στο Μαξίμου είναι φανερό ότι προβληματίζονται για το πώς θα αναστρέψουν τη ραγδαία απαξίωση της κυβέρνησης και ευρύτερα του πολιτικού συστήματος, υπό την πίεση και των "Αγανακτισμένων".

Ένα από τα σίγουρα μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος με στελέχη άφθαρτα.

Η χρησιμοποίηση, δηλαδή, τεχνοκρατών, όπως προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός.

Κλειδί γι' αυτήν την εξέλιξη είναι η στάση που θα κρατήσει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Αν αποδεχτεί τη θέση του υπουργού Οικονομικών, τότε θεωρείται δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο θα στελεχωθεί από τεχνοκράτες. Τραπεζίτες και οικονομολόγοι θα κληθούν να αναλάβουν καίρια πόστα συμβούλων, τη θέση του επικεφαλής της Αρχής Αποκρατικοποιήσεων, μέχρι και θέσεις υφυπουργών.

Αν η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος μείνει σε αυτό το επίπεδο, θα τύχει, όπως ακούμε, και της υποστήριξης πρωτοκλασάτων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Τα συγκεκριμένα στελέχη, πάντως, εμμέσως πλην σαφώς δηλώνουν ότι αυτά που πρωτίστως απαιτούνται στην κυβέρνηση είναι η αποτελεσματικότητα, η συγκρότηση και η συστράτευση επί ενός συνολικού σχεδίου, και όχι η ανανέωση για επικοινωνιακούς λόγους.

Επισημαίνουν δε ότι η κυβερνητική πολιτική πρέπει να χαράσσεται θεσμικά και όχι μέσω άτυπων συνεδριάσεων του ΓΑΠ με κάποιους υπουργούς και στελέχη του Μαξίμου.

Πρόκειται για θέση που όπως διαμηνύεται τείνει να αναδειχθεί σε… κόκκινη γραμμή.

Και για τους δικούς του λόγους ο καθένας τη θέτουν οι περισσότεροι από τους υπουργούς που έχουν ξεχωρίσει από τον κυβερνητικό  Τιτανικό.

Χ.Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v