Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Χωρίς το Ιράν οι ΗΠΑ δεν θα νικήσουν τους τζιχαντιστές

Stratfor: Χωρίς το Ιράν οι ΗΠΑ δεν θα νικήσουν τους τζιχαντιστές

Παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντα, η Ουάσιγκτον θα χρειαστεί τη βοήθεια του Ιράν προκειμένου να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Η «συμμαχία των προθύμων», οι αντιπαλότητες και οι επιλογές των ΗΠΑ. Ο ρόλος των «μετριοπαθών ανταρτών».

Ρωσία: Από την Ουκρανία στη... Συρία

Ρωσία: Από την Ουκρανία στη... Συρία

Πώς αντιδρά το Κρεμλίνο στην αμερικανική πρωτοκαθεδρία στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. Φόβοι ότι ο βομβαρδισμός θα... επεκταθεί και κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ. Πώς αντιδρά η ρωσική διπλωματία.

Ασφαλιστικές: Αβάντα από τράπεζες και... Υπουργείο Υγείας

Ασφαλιστικές: Αβάντα από τράπεζες και... Υπουργείο Υγείας

Η μείωση των επιτοκίων στρέφει μέρος των καταθετών προς ασφαλιστικά συμβόλαια συνδεδεμένα με επενδύσεις και οι εξελίξεις στα κρατικά νοσοκομεία ωθούν ολοένα και περισσότερους στα ιδιωτικά προγράμματα υγείας. Αναλυτικοί πίνακες.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Μετά την Ουκρανία η Υπερδνειστερία;

Μετά την Ουκρανία η Υπερδνειστερία;

Το 1990 η Υπερδνειστερία διακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Μολδαβία. Ο πληθυσμός της αποτελείται κατά 30% από Ρώσους, ενώ η ετήσια βοήθεια της Μόσχας ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Η στάση της Μολδαβίας και της Ρουμανίας.

Stratfor: Η σκοτσέζικη ανεξαρτησία πήρε... παράταση

Stratfor: Η σκοτσέζικη ανεξαρτησία πήρε... παράταση

Γιατί η νίκη του «όχι» στη Σκοτία δεν σημαίνει και το τέλος του αγώνα για ανεξαρτησία. Οι υποσχέσεις του Κάμερον για παραχώρηση εξουσιών και το καυτό ζήτημα της ενέργειας. Οι ελπίδες της Καταλονίας και οι επιπτώσεις για την Ευρώπη.

Δώδεκα ανατρεπτικές τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Τις τεχνολογίες που απειλούν το status quo παρουσιάζει η McKinsey, υπολογίζοντας τον οικονομικό αντίκτυπο σε δεκάδες τρισ. δολάρια. Ποια είναι τα «στοιχήματα» για το περιβάλλον, την εξάπλωση της γνώσης και την ιατρική. Οι προκλήσεις για εταιρείες, κυβερνήσεις και πολίτες.

Σε πολιτική δίνη η γαλλική κυβέρνηση

Η δημοφιλία του Ολάντ βρίσκεται στο ναδίρ. Οι οικονομικοί δείκτες επιδεινώνονται. Και -κυρίως- η αντιπολίτευση από την αριστερή πτέρυγα του σοσιαλιστικού κόμματος συνεχώς δυναμώνει. Οι δύσκολοι μεταρρυθμιστικοί στόχοι και ο Μανουέλ Βαλς.

Όταν ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα ανακαλύπτουν τον Κέινς

Αντιπαραγωγικές πιθανές νέες περικοπές μισθών στις χώρες που πλήττονται από την κρίση, τονίζουν διεθνείς οργανισμοί. Φόβοι για αποπληθωρισμό και ανακύκλωση της κρίσης. Τα παραδείγματα Ισπανίας - Βραζιλίας.

Ψάρια: Ποιοι ευθύνονται για την κατάρρευση

Βασικοί μέτοχοι και πιστώτριες τράπεζες είχαν εδώ και χρόνια τη λύση στα χέρια τους, αλλά ολιγώρησαν χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να ψάχνουν σήμερα τι θα γίνει με τα πεντακόσια εκατομμύρια που χρωστούν οι τρεις μεγάλοι του κλάδου...

TAGS ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ

Ποδόσφαιρο: Πότε οι ομάδες σκοράρουν στις... κερκίδες

Οι οπαδοί προτιμούν ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, είναι το βασικό συμπέρασμα σε μελέτη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τι δείχνουν τα στοιχεία προσέλευσης φιλάθλων από το 1959. Πώς επηρεάζει η τηλεόραση. Οι επιδόσεις Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Ο κ. Ντράγκι και τα «οικονομικά της προσφοράς»

Μπίζνες και πολιτική στα συριακά ερείπια!

Έρχεται το τέλος της Μεγάλης Βρετανίας;

Η «καθημερινότητα» με τους τζιχαντιστές

Ο οικονομικός πόλεμος και οι πληγές της Μόσχας

Η απειλή των δυτικών... τζιχαντιστών

Stratfor: Η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και το άδηλο μέλλον

Το φάντασμα του αποπληθωρισμού, ο Ντράγκι και η Bundesbank

Ουκρανία: Τα θύματα ενός ακήρυχτου πολέμου

Stratfor: Ελλάδα και δανειστές «θα τα βρουν» για το χρέος

v