Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΘΕΜΑΤΑ

Stratfor: Το γεωπολιτικό παιχνίδι πριν από τις κάλπες στις ΗΠΑ

Stratfor: Το γεωπολιτικό παιχνίδι πριν από τις κάλπες στις ΗΠΑ

Στις αμερικανικές εκλογές θα είναι στραμμένη η προσοχή το δ' τρίμηνο, καθώς από τον νικητή θα εξαρτηθούν οι εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα. Οι κινήσεις Ρωσίας και Τουρκίας, το θέμα των εμπορικών συμφωνιών και οι μεταβολές στην παγκόσμια οικονομία.

TAGS Οι κρίσιμες κάλπες στις ΗΠΑ, STRATFOR

Κίνδυνος απο-παγκοσμιοποίησης της οικονομίας

Κίνδυνος απο-παγκοσμιοποίησης της οικονομίας

Τα πολιτικά και τα χρηματοοικονομικά δείχνουν πως συνδυάζονται με τρόπο τέτοιο που απειλεί να αντιστρέψει την παγκοσμιοποίηση, γράφει ο Simon Nixon στη WSJ. Η κατάρρευση των επενδύσεων μετά την κρίση, η αύξηση του προστατευτισμού και το Brexit.

Υπόθεση Βγενόπουλου: Δικαιοσύνη ή… ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Υπόθεση Βγενόπουλου: Δικαιοσύνη ή… ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Εντονο προβληματισμό προκαλεί το κουβάρι των γεγονότων που κατέληξε στη χθεσινή δίωξη για την «υπόθεση Βγενόπουλου». Οι πολιτικές παρεμβάσεις, ο ενδοδικαστικός «πόλεμος» και η ανοικτή αμφισβήτηση των διαδικασιών της δίωξης από νομικούς.

Stratfor: Οι επόμενοι «ύποπτοι» για έξοδο από την ΕΕ

Stratfor: Οι επόμενοι «ύποπτοι» για έξοδο από την ΕΕ

Η αύξηση του ευρωσκεπτικισμού μετά την κρίση αυξάνει τις πιθανότητες μετασχηματισμού αλλά και αποχωρήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ρόλος του «έθνους-κράτους». Οι outsiders, η εύθραυστη περιφέρεια, ο Βορράς και οι «μεγάλοι τρεις».

TAGS STRATFOR

Ο κατακερματισμός απειλεί τη γερμανική πολιτική σκηνή

Ο κατακερματισμός απειλεί τη γερμανική πολιτική σκηνή

Τα υψηλά ποσοστά του AfD αντανακλούν τις αντιδράσεις για τη μεταναστευτική πολιτική. Τι δείχνει η εκλογική άνοδος του ακροαριστερού Die Linke και των Πρασίνων. Γιατί η επόμενη γερμανική κυβέρνηση θα έχει λίγα περιθώρια ελιγμών.

TAGS STRATFOR

Η κόντρα ΗΠΑ-Κίνα στην κορεατική χερσόνησο

Η κατάρρευση του κράτους της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κενό εξουσίας. Κανείς δεν ξέρει τι θα το γεμίσει, αλλά το Πεκίνο φοβάται την αυξημένη αμερικανική επιρροή λόγω και της Νοτίου Κορέας.

Μια σπάνια ευκαιρία για πολιτική ενότητα στην Τουρκία

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, τα κόμματα της Τουρκίας θα ενώσουν τις φωνές τους υπέρ της αύξησης της πολιτικής επίβλεψης στον στρατό. Ομως οι συνταγματικές αναθεωρήσεις που αυξάνουν την εξουσία του Ερντογάν θα παραμείνουν «αγκάθι».

TAGS STRATFOR

EY: Σαρωτικές αλλαγές σε ενημέρωση-ψυχαγωγία φέρνει το Internet of Things

Το ΙοΤ θα επιτρέψει πρωτόγνωρες δυνατότητες εξατομίκευσης περιεχομένου για τους καταναλωτές, αλλά και νέες ευκαιρίες για τους διαφημιστές, επισημαίνει σε έκθεσή της η EY. Οι νέες τεχνολογίες και η μεγάλη πρόκληση για τις επιχειρήσεις ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

TAGS ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - TELECOMS

Η ευκαιρία του Πούτιν να αλλάξει την Ιστορία

Το 1991, μια ομάδα σκληροπυρηνικών επιχείρησε να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη Μόσχα το οποίο, αν και απέτυχε, τελικά οδήγησε στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Γκορμπατσόφ, ο Γιέλτσιν και το «μάθημα» για τον Πούτιν.

Μικρό καλάθι για Yellen κρατούν οι αναλυτές

Γεγονός της χρονιάς, για τις αγορές, η ομιλία της προέδρου της Fed στο Jackson Hole. Μοιρασμένοι οι αναλυτές, διχασμένα τα μέλη της κεντρικής τράπεζας για τις κινήσεις στα επιτόκια. Πώς αναμένεται να αντιδράσουν οι αγορές. Η συσχέτιση με τις αμερικανικές εκλογές.

Η Τουρκία κινδυνεύει να παγιδευτεί στο τέλμα της Συρίας

Γιατί οι μεταρρυθμίσεις Ρέντσι μπορεί να γίνουν μπούμερανγκ!

«Αντέχει» προσώρας η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας στο προσφυγικό

Η Αθήνα «δοκιμάζει τα νερά» πριν την επόμενη αξιολόγηση

Τα όρια της «συμμαχίας του Nότου» και η Ελλάδα

Stratfor: Η «φιλία» Πούτιν-Ερντογάν δεν θα κρατήσει πολύ

Ποιες εταιρίες προσελκύουν επενδύσεις

Οι ισλαμιστές της Αφρικής

Γιατί η Τουρκία πυροδοτεί αστάθεια στην περιοχή

Το τουριστικό «βατερλό» της Τουρκίας σε ένα γράφημα

v